15 Temmuz Şehitleri İkinci Yılında Fransada Anıldı

Pariste 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla Türkiyenin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musanın ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri İkinci Yılında Fransada Anıldı
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 10:53
Pariste 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla Türkiyenin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musanın ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında anma töreni düzenlendi.
Türkiyenin Paris Büyükelçiliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen tören 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Büyükelçi Musa, törende Fransızca ve Türkçe olarak iki dilde yaptığı konuşmada, Türk milletinin darbe girişimin gecesi, milli iradesini, hürriyetini ve demokrasisini gasp etmeye teşebbüs eden Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın çağrısıyla Türk halkı cesaretle direnerek tarihe yeni bir zafer nakşettiğini söyledi.
Büyükelçi Musa, Türk vatandaşlarının darbe girişimi gecesi yakın tarihinde emsali görülmemiş bir ihanet teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri de esarete boyun eğmemeleri, en zor şartlarda dahi egemenliklerine, istiklallerine ve istikballerine sahip çıkmalarıdır diyen büyükelçi Musa, Türkiye, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında, binlerce yıllık devlet geleneğinden güç alarak ve tarihte sayısız defa kanıtladığı üzere millet şuuruyla hareket ederek, tertiplenen oyunu bozduğunu ifade etti.
Musa, Fransada yaşayan Türk toplumunun, Türkiyenin geleceğini inşa etmek ve Fransa ile arasındaki tarihi dostluk ve ittifak ilişkilerini daha da pekiştirmek için önemli görev ve sorumlulukları olduğuna dikkat çekerek konuşmasını noktaladı.
15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla düzenlenen törene, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Türkiyenin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Altay Cengizer, Türkiyenin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin ile bazı dost ülkelerin Pariste görevli diplomatları çok sayıda Türk ve yabancı misyon şefleri, akademisyenler ve dernek temsilcileri, basın mensupları ve Türk vatandaşları katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık