14. Uluslararası Eskikaraağaç Leylek Festivaline Yoğun İlgi

Bursanın Karacabey Belediyesinin bu yıl 14üncüsünü düzenlediği Eskikaraağaç Uluslararası Leylek Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikaraağaça kazandırılacak butik otel tarzı yapılarla yurt içi ve yurt dışından gelen turistleri ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

14. Uluslararası Eskikaraağaç Leylek Festivaline Yoğun İlgi
  • 01 Temmuz 2018, Pazar 13:31
Bursanın Karacabey Belediyesinin bu yıl 14üncüsünü düzenlediği Eskikaraağaç Uluslararası Leylek Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikaraağaça kazandırılacak butik otel tarzı yapılarla yurt içi ve yurt dışından gelen turistleri ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Avrupa Leylek Köyleri Birliğine üye olarak Türkiyenin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabeyde Eskikaraağaç Uluslararası Leylek Festivali devam ediyor. Festivalde hem yetişkinler hem de çocuklar için pek çok etkinliğe imza atıldı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan ve bisiklet, tekne turları, yarışmalar, sihirbaz gösterileri ve geleneksel fener alayı ile devam eden festivalin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, İlçe Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Prof. Dr. İsmet Arıcı ve protokol mensuplarının yanı sıra, Bursa ve diğer kentlerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaptığı konuşmada tarımsal, teknolojik ve turizm yatırımları diyerek yola çıktıklarını belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabeyin bu alanda değerlendirilebilecek ne kadar değeri varsa, hepsini harekete geçirmek için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Birçok yerde faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu noktada yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı leyleklerin anne ve babası olarak nitelendirdiğimiz Fransizka ve Prof. Dr. İsmet Arıcı çiftine de ayrıca teşekkür ediyorum. Artık birçok mahallemizden leylekler için yuva talebi geliyor. Vatandaşlarımız nezdinde leyleklerle ilgili önemli bir farkındalık oluştu. Uluslararası leylek köyleri ağının temsilcisiyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Avrupalı dostlarımızı da burada ağırlayacağız. Mahallemizdeki eksikleri de her şeyiyle birbir tamamlıyoruz. Yılın her döneminde yurdun çeşitli yerlerinden doğaseverleri ve fotoğrafçıları da burada sık sık ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Buraya butik otel tarzı bir yapıyı da kazandıracağız. Eskikaraağaçın daha farklı potansiyellerini ortaya çıkaracağız. Mahallemizde EKADER Köylü Kadınlar Derneği de çalışmalarını hızla sürdürüyor. Leylek Heykeli gibi anı duvarımız var. Göldeki sandal gezileri de sürüyor. Mevcut iskeleyle birlikte yeni bir iskelemiz de yapım aşamasında olacak. Buraların insanlara daha fazla tanıtılması için mutlaka bir hikayesi olması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, Karacabeyin her yönüyle hızla gelişmeye devam ettiğini ve çok stratejik bir konumda yer aldığına vurgu yaparak, bölgenin daha da kalkınması için yatırım çalışmalarının hızla devam edeceğini söyledi. Karacabeyin çok önemli değerlere sahip olduğunu kaydeden Ödünç, Eskikaraağaçın da bunlardan biri olduğunu belirterek, festivalin her geçen yıl daha da büyük coşkuya sahne olduğunu ifade etti.
Programda konuşan Eskikaraağaç Mahalle Muhtarı Rıdvan Çetin de, ‘leylek köyü Eskikaraağaça olan ilginin her geçen yıl daha da arttığına dikkat çekerek, uluslararası leylek festivalleri sayesinde mahallenin adının dünyada duyulmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.
Gün boyu süren festivalin ardından akşam sahneye çıkan Eda-Metin Özülkü çifti birbirinden güzel şarkılarıyla kendilerini izlemeye gelen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık