1048 Pasinler Savaşı Bu Yıl Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Anadolunun fethinin baş zaferlerinden olan 1048 Pasinler savaşı bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

1048 Pasinler Savaşı Bu Yıl Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 13:25
Anadolunun fethinin baş zaferlerinden olan 1048 Pasinler savaşı bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans arasında yapılan 1048 Pasinler savaşını Büyük Selçuklu Devleti kazanmış ve Anadoluyu yurt edinmek isteyen Türkler ilk başarıyı bu savaşla elde etmişti.
18 Eylül Salı günü yapılacak olan Pasinler Zaferinin 970. Yıl kutlamalarında Solo Türkün gösterilerinin yanında Cirit, Kökbörü, Türk oyunları, Atlı akrobasi ve Pasinler savaşının canlandırılması gibi çeşitli etkinlikler yapılacak.
Pasinler zaferinin Anadoluya yerleşmenin ilk seferleri olduğunu ifade eden Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Bu kutlamaları yapma amacımız Türklerin 1048 yılındaki Pasinler savaşını kazanarak Anadolu ya yerleşmek için attıkları ilk adımları tekrardan canlandırmak. 1071 Malazgirt savaşının ve Anadolu ya yerleşmenin ilk seferleri 1048 Pasinler savaşıyla olmuştur. Devlet protokolümüze davetiyelerini gönderdik katılımlarını bekliyoruz. Etkinliklerimizin içinde Cirit, Kökbörü, Türk oyunları, Atlı akrobasi ve özellikle Solo Türk gösterisi var. Programın sonunda ise yöresel sanatçılarımızın dinletileri olacak. Buradan 1071 Malazgirt savaşının kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanı da kutlamalarımızda görmek istiyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık