100. Yılında Mondros Mütarekesi Ve Karadenizde Mili Mücadele Konuşulacak

Türk Tarih Kurumu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle Trabzonda “100. Yılında Mondros Mütarekesi ve Karadenizde Mili Mücadele Uluslararası Sempozyumu” yapılacak.

100. Yılında Mondros Mütarekesi Ve Karadenizde Mili Mücadele Konuşulacak
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 11:40
Türk Tarih Kurumu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle Trabzonda “100. Yılında Mondros Mütarekesi ve Karadenizde Mili Mücadele Uluslararası Sempozyumu” yapılacak.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle Trabzonda “100. Yılında Mondros Mütarekesi ve Karadenizde Mili Mücadele Uluslararası Sempozyumu” düzenleniyor. 25-26 Ekim tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek sempozyumda, Mondros Mütarekesinin imzalanmasının 100. yıl dönümünde mütareke öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair genel bir değerlendirme yapılacak.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Okur tarafından gerçekleştirilecek açış konuşmalarıyla başlayacak olan etkinlik, yurt içinden ve yurt dışından 70in üzerinde bilim insanını bir araya getirecek. Osmanlı Devleti için I. Dünya Savaşını bitiren ve Türk topraklarının işgal edilmesi sürecini başlatan mütarekenin tüm boyutlarıyla ele alınacağı sempozyumda mütareke sürecinde Anadolunun durumu da konuşulacak. İşgale kışkırtma ve isyanların eşlik ettiği bir dönemde Milli Mücadelenin başlatıldığı yer olması bakımından ayrı bir önem taşıyan Karadenizde yürütülen mücadeleye özel yer verilecek olan etkinlikte, Mondrosa giden süreçte yaşanan iç ve dış gelişmeler, mütareke döneminde Türk topraklarının işgal edilmesi süreci, İtilaf Devletlerinin Türk politikaları üzerindeki politikaları ve Ermeni ve Pontus çetelerinin terör faaliyetleri de ele alınacak.
Etkinlik kapsamında ayrıca 26 Ekimde ‘Fetihten Kurtuluşa Trabzon Paneli düzenlenecek. Prof. Dr. Hikmet Öksüzün başkanlığında düzenlenecek olan panelde, Prof. Dr. Kenan İnan, Dr. Öğretim Üyesi Miraç Tosun ve Öğretim Üyesi Veysel Usta konuşmacı olacak. Etkinlik, halkın katılımına açık olarak düzenlenecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık