100. Yıl Camii Yenilendi

Bursanın Yenişehir ilçesinde 1976 yılında ibadete açılan Osmangazi Camii yenilenerek yeniden ibadete açıldı.

100. Yıl Camii Yenilendi
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 17:11
Bursanın Yenişehir ilçesinde 1976 yılında ibadete açılan Osmangazi Camii yenilenerek yeniden ibadete açıldı.
100. Yıl Mahallesi Muhtarı Nasuh Aydın, bir aydan bu yana devam eden çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Toplam 60 bin TLye yenilenen camimizin 30 bin TLsini Bursa Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Kalan 30 bin TLyi de mahalle sakinlerimizden topladık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
Camide komple bir bakım ve onarım yaptıklarını belirten Aydın, “Camimiz kireç boyaydı. Komple çini ile kapladık. Kubbelere hatlar yazıldı. Elektrik tesisatı komple yenilendi. Boya badana tamamen yenilendi ve alttan ısıtma sistemi döşendi. 1976 yılında kurulan camimiz yeni gibi oldu” diye konuştu.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çalik de, yeni camiler yapmanın yanı sıra mevcut camilerin bakım ve onarımı ile de yakından ilgilendiklerini belirterek, “Osmangazi Camii yeni gibi yeniden bakım ve onarımdan geçti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdi de size bir müjde vereyim. Yıllardan bu yana istediğiniz dinlenme yeriniz de ihale yapıldı. Yaklaşık 540 bin TLye yapılacak olan cami cemaatinin boş zamanlarını değerlendireceği bir yer yapmak için çalışıyoruz. Sene sonuna kadar Allah nasip ederse burada hep birlikte çay içeriz ve açılışını yaparız. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık