1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları Başladı

Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde, 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında 1inci Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları başladı.

1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları Başladı
  • 14 Ağustos 2018, Salı 20:39
Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde, 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında 1inci Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları başladı.
Troya Antik Kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü‘nün 20. Yılı dolayısıyla ilan edilen Troya Yılı etkinlikleri çerçevesinde iki gün sürecek, 1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları, Troya Ören Yerindeki atın önünde başladı.
Programa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi ve Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Dünya Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Friedrich Schröder, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal, 250 görme engelli ve vatandaşlar katıldı.
Program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinlikte konuşan Vali Orhan Tavlı, Doğu ve Batı medeniyetlerinin buluştuğu, dünyanın birçok imparatorluğuna ilham veren, üst üste 9 şehrin kurulduğu 5 bin yıllık bir kültür mirasının bulunduğu destanların, aşk öykülerinin, mücadelelerin yaşandığı dostluk ve kardeşliklerin kurulduğu bu topraklarda bugün yine çok anlamlı ve çok değerli bir organizasyona, bir edebiyat şölenine ev sahipliği yapıyoruz hep birlikte. Destanlarda Troyaya zenginliği rüzgarların getirdiği söylenir. Bereketin zenginliğin, dostluğun rüzgarla taşındığı kültürlerinde destanlarla nesilden nesle aktarıldığı bu topraklarda bugün de burada kendisi de bir görme engelli olan ancak dünya tarihinin en önemli destanlarından İlyada ve Odesa destanını kaleme alan İzmirli ozan Homerosun destanını okumak üzere dünyanın farklı ülkelerinden ilimize teşrif ederek Çanakkalede bir araya gelerek bereketi ve zenginliği Troyaya tekrar sizler getirmiş bulunuyorsunuz dedi.
Daha sonra 1. Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumalarında, 20yi aşkın ülkeden ve Türkiyenin dört bir köşesinden programa gelen 250 görme engelli, Homerosun Troya Efsanesini anlattığı, dünya edebiyatının en önde gelen eserleri arasında gösterilen İlyada Destanından bölümlerini okudu.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık