Azerbaycanlı Ressamdan Sergi

Azerbaycanlı ressam Doç. Dr. İlham Enveroğlu, 2 Kasım Cuma günü Sanko Sanat Galerisinde kişisel sergi açacak.

Azerbaycanlı Ressamdan Sergi
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 17:03
Azerbaycanlı ressam Doç. Dr. İlham Enveroğlu, 2 Kasım Cuma günü Sanko Sanat Galerisinde kişisel sergi açacak.
AzerbaycanAğcabedide 1970 yılında doğdu, 1989da Azim Azim-zade Azerbaycan Devlet Ressamlık Mektebini bitirdi.Prof. Dr. HuduMemedovun, 1987- 1988 yıllarında Türk Sanatının Temel Prensiplerini araştıran seminerlerine katılan sanatçı, 1995te Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu.
Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünde 1998 yılında Öğretim Elemanı olarak göreve başlayan sanatçı, 2000de Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Eğitimi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı ve Güzel Sanatlar Fakültesine Öğretim Görevlisi olarak atandı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalında 2005te doktorasını tamamlayarak Doktor unvanını kazanan sanatçı, 2006 yılında aynı bölümde Yrd. Doç. Dr., 2012de Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümüne Doçent olarak görev aldı. 2007-2015yılları arasında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevini yürüten sanatçı, 1992-2018yılları arasında birçok ülkede 20ye yakın kişisel sergi açtı, 100e yakın uluslararası resim sergisine katıldı. 2006 yılından beri UNESCO Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Üyesi olan sanatçı, 2010dan bu yana Azerbaycan Ressamlar Birliği, 2015 yılından beri de GESAM Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyesidir.Birçok televizyon ve radyo programına katılan sanatçı, onlarca bilimsel ve kültürel makale yazmıştır. Sanatçı, 2008 yılında Kempinski Hotel-Bodrumda düzenlenen “Kempinski Sanat Günleri” yarışmasında birincilik, 2010da Macaristan-Vonyacvashegyşehirinde II. Balaton-Szalon Küçük Hacimli Çalışmalar Bienali Büyük, 2011yılında ise Macaristan-Vonyarcvashegy“II. VoVa Mini Art MiniaturakNemzetköziBiennaleja” Binealindebirincilik ödülü kazandı.
Doç. Dr. İlham Enveroğlunun Sanko Sanat Galerisinde 2 Kasım saat 17.30da açılacak sergisi, 29 Kasıma kadar gezilebilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık