Tömer Öğrencileri Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Yeni Yemekhanesinde gerçekleştirilen kahvaltı ile bir araya geldi.

Tömer Öğrencileri Kahvaltıda Bir Araya Geldi
  • 30 Ekim 2018, Salı 16:01
Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Yeni Yemekhanesinde gerçekleştirilen kahvaltı ile bir araya geldi.
Geleneksel hâle gelen ve 116 farklı ülkeden gelen öğrencilerin yer aldığı kahvaltıya Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Uluslararası Öğrenci Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Köksal Büyük, TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Dr. Ferdi Bozkurt ve Eskişehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız da katılım gösterdi.
Kendi ülkeleriniz ve Türkiye arasında bir köprü kuracaksınız
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, kahvaltının açılışında yaptığı konuşmasında, “Her şeyden çok birlik beraberliğe, milli ruha ve kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde sizler, yarınlarımız olarak buradasınız. Üniversitemiz sizlerle birlikte güçlü ve mutlu. Her türlü ihtiyacınız da birlikte olacağımızı ve sizlerin yanınızda olacağımızı söylemek istiyorum. Sizlerde buradan öğrendiğiniz değerlerle kendi ülkeleriniz ve Türkiye arasında bir köprü kuracaksınız. Anadolu Üniversitesi ve Eskişehirdeki hayatınızda başarılar diliyorum.”
“Faaliyetlerimizden haberdar olun istiyoruz” dedi.
Bu sene 5incisi düzenlenen kahvaltının artık geleneksel hâle geldiğine dikkat çeken Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Köksal Büyük de, daha sonraki süreçte yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte geziler, eğitimler, konferanslar ve projeler yapılacağını söyledi. Doç. Dr. Büyük, “Uluslararası Öğrenci Kulübümüze mutlaka kayıt olmanızı ve faaliyetlerimizden haberdar olmanızı istiyoruz. Sizlere, her türlü sorununuzda ve sıkıntınızda yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Oryantasyona çok önem veriyoruz. Özellikle Eskişehire yeni gelen öğrencilerimizin Üniversitemizi ve şehrimizi tanıması için gayret sarf etmenizi rica ediyorum. Burada okuyan uluslararası öğrenci arkadaşlarımızı çok şanslı görüyorum, ülkenize geri döndüğünüz zaman Türkiye ile bir gönül köprüsü kuracağınıza yürekten inanıyorum. En başından beri desteklerini esirgemeyen Rektörlüğümüze teşekkür ediyorum” diye belirtti.
“Bizim asıl amaçlarımızdan biri gönül köprüsü kurmak”
TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Dr. Ferdi Bozkurt ise görüşlerini şöyle aktardı:
“Bugün yaklaşık 120ye yakın öğrenci TÖMERe yeni gelmiş durumda. Biz buraya gelen öğrencilerimizle ilişkimizi asla koparmıyoruz. Öğrencilerimizden tek istediğimiz şey TÖMER ve Uluslararası Öğrenci Kulübü ile ilişiklerini kesmemeleri. Bizim asıl amaçlarımızdan biri gönül köprüsü kurmak. Türkiye ve ülkeleriniz arasında gönül köprüsü inşa etmemiz ve bunun için de çok çalışmamız gerekiyor. TÖMERden mezun olan öğrencilerimizin daha fazla çalışmaları gerektiğini düşünüyorum ve hepinize eğitim-öğretim hayatınızda başarılar diliyorum.”
Sıkıntılarınızı çözmek için buradayız
Eskişehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız ise Eskişehirde 116 ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunmakta olduğunu belirtti ve “Türkiye geneline baktığımızda oldukça yüksek bir potansiyel var. Öğrencilerimiz herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında İl Göç İdaresine ulaşabilirler. Bizler, sıkıntılarınızı çözmek için buradayız“ dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık