Oklar Cumhuriyet İçin Atıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) düzenlenen 3üncü Geleneksel Okçuluk yarışmasında oklar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için atıldı.

Oklar Cumhuriyet İçin Atıldı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 9:55
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) düzenlenen 3üncü Geleneksel Okçuluk yarışmasında oklar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için atıldı.
ESOGÜ Geleneksel Türk Okçuluk Kulübünün düzenlediği “Cumhuriyet İçin Bir Ok At” yarışması geniş katılımla gerçekleştirildi. ESOGÜ Stadyumunda 22 farklı şehirden 320 yarışmacının katıldığı etkinlikte oklar Cumhuriyet Bayramı için atıldı. Etkinliğe 7den 70e kadın erkek birçok yarışmacı katılım sağlarken, yarışmacılar geleneksel Türk kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu. Türk tarihinin adeta yeniden canlandırıldığı okçuluk mücadelesinde, katılımcılar hünerlerini gösterdi.

“Cumhuriyet için bir ok at diyoruz”
Bu yıl 3üncüsü düzenlenen etkinlikte oklarını Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla atacaklarını ifade eden Ceyhun Destire, okçuluk mirasını yaşatmak için çalıştıklarını belirtti. Destire, “Bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. 29 Ekim kapsamında, cumhuriyet için bir ok at diyoruz ve bunu 3üncü kez tekrarlıyoruz. İlk yıl sadece Eskişehir içiydi. Geçtiğimiz yıl şehir dışından da yarışmacılarımız vardı. Bu yıldan sayımız azdı. Bu sene 22 şehirden yaklaşık 320 sporcumuz ile beraber bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz. Biz Eskişehirde geleneksel okçuluk yapıyoruz. Bunu geliştirmek adına ve kültürümüzü tanıtmak adına bu işlerle uğraşıyoruz. Sevdirmek için de her şeyi yapıyoruz. Eskişehir içinde ve dışında her takımla bir şekilde iletişim sağlıyoruz. Onları yarışmamıza davet ediyoruz. Bugün gün boyunca yarışmalarımız sürecek. Yarışmaların sonunda ödül törenimiz olacak. Buradan sonra da biz geleneksel Türk okçuluğunu Eskişehirlilere tanıtmak için uğraşacağız. 9 yaşından 80 yaşına kadar tüm sporcularla beraber yarışıyoruz. Burada herkes geleneksel kıyafetlerle yarışıyor. 7den 70e dediğimiz olayı biz burada gerçekleştiriyoruz. Mirasımızı yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Amacımız cumhuriyetimizi hatırlatmak
Sultan Atlı Okçuluk Derneği Başkanı Cüneyt Buzlu ise Türkiyenin birçok ilinden yarışmacıların geldiğini vurgulayarak, amaçlarının cumhuriyeti hatırlatmak olduğunu söyledi. Buzlu yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet için bir ok at etkinliğine geldik. Buradaki amacımız 5 bin yıllık zengin tarihimizdeki okçuluğu yaşamak, yaşatmak. Yarışmanın amacı cumhuriyetimizi hatırlamak ve bir etkinlikle, köklerimiz olan okçulukla kamuoyuna duyurmak. Türkiyenin birçok ilinden yarışmacı arkadaşlar geldi. 320ye yakın bir yarışmacı grubu var. Onlarla burada hem birlikte oluyoruz, hasbihal ediyoruz hem de ok atıyoruz” dedi.
Kadın yarışmacılardan Merve Şaldukçan da yaptığı açıklamada, “Ağabeylerim sayesinde başladım. Ok attıklarını görüyordum. Merakımla başladım. Kadınlar için apayrı bir şey. Erkekler zaten yapabiliyor ama kadınlar da yapabilir bu işi. Önceden de yapıyorlarmış. Nasıl anlatılacağını bilmiyorum. Çok güzel bir şey, herkesin denemesi lazım. Bugünkü etkinlik çok güzel. Herkes bir arada. Hem alıştırma hem yarışma” ifadelerini kullandı.
Bir diğer kadın yarışmacı Güneş Özdemir ise “Başta boş vaktimi değerlendirmek için bir etkinlikti benim için. Ama şimdi sürekli yarışmaları takip etmeye çalışıyorum. Bir sürü yerden dostlarımız oldu. Türkiyenin her yerinden dostlarımız var şimdi. Onlarla görüşmek için geliyoruz buralara” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık