29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurumda Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında tören düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurumda Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 12:45
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında tören düzenlendi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlunun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Havuzbaşı Kent Meydanında düzenlenen törenle devam etti.
Kutlamalara, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İdari ve Yargı Mensupları, Siyasi Parti İl Başkanları ,daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende konuşan Azizoğlu, vatanın her köşesinde namusu ve onuru için savaşarak bağımsızlığını kazanan bir milletin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, “95 yıldır büyük bir özveri, gayret ve umutla bugünlere getirdiğimiz demokratik hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kurulup gelişmesini ve dünya medeni milletler arasındaki onurlu yerini almasını sağlayan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yanında istiklal mücadelesi veren kahraman silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve hürmetle anıyoruz. Yiğitler diyarının kahraman evlatları, küresel dünyanın güçlü aktörleri yeni güçlü ortaklar istemiyorlar. Cumhuriyetimiziniz 95. Yılını kutladığımız bugün vakit dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir” dedi.
Öğrencilerin şiir okumasıyla süren programda, 9. Kolordu Komutanlığı Bölge Bando Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı birlikte gösteri sundu.
Program, atletizm sporcularının Azizoğluna Türk bayrağı vermesinin ardından askeri birlikler, emniyet birimleri ile çeşitli kurumların personeli ve araçlarının resmi geçidiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık