Tyb Erzincan Şubesi Açılıyor

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)nin 15inci şubesi Erzincanda kuruldu. Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, TYBnin 15inci şubesinin 29 Ekim Pazartesi günü Erzincanda açılacağını ifade ederek TYB hakkında bilgiler verdi.

Tyb Erzincan Şubesi Açılıyor
  • 19 Ekim 2018, Cuma 10:06
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)nin 15inci şubesi Erzincanda kuruldu. Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, TYBnin 15inci şubesinin 29 Ekim Pazartesi günü Erzincanda açılacağını ifade ederek TYB hakkında bilgiler verdi.
Bu sene 40. yılını kutlayan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarına da hız verdi. TYB nin 15nci şubesi Erzincanda kuruldu. Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin açılışı 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Daha önce, Erzincanda TYB İl Temsilciliğince yürütülen kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri bundan böyle şube bünyesinde gerçekleştirilecek. Yeni kurulan Erzincan şubesinin başkanı Halil İbrahim Özdemir oldu. Yönetim kurulu ise; Hamdi Ülker, Ali Kandemir, M. Abdullah Arslan, Şeref İşleyen, Lütfi Şimşek, Yusuf Babür, Nur Hümeyra Özdemir Eren, Faysal Okan Atasoy, Nizamettin Parlaktan oluştu. Erzincanın kültürüne önemli katkılar yapabileceklerini umut ettiklerini belirterek bu amaçla da teşkilatı kurmuş olduklarını ifade eden Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, ‘Türkiye Yazarlar Birliğinin Erzincan Şubesini geçtiğimiz günlerde kurduk. Arkadaşlarımız arasında Erzincanda öne çıkan şair, yazar arkadaşlarımız var. Ayrıca Üniversiteden çok sayıda Akademisyen, Profesör, Doçent gibi görevliler var. Bunlar arasında Abdullah Aslan Doçent, Ali Kandemir Profesör, Faysal Okan Atasoy Doçent, Hamdi Ülker Yazar, Hümeyra Özdemir Eren Yrd. Doçent, İhsan Ünlü Yazar, Lütfi Şimşek Şair, Nizamettin Parlak Doçent, Şeref İşleyen ve Yusuf Babür Yrd. Doçent arkadaşımız görev aldılar. Bunlarla birlikte Erzincanın kültürüne önemli katkılar yapabileceğimizi umut ediyoruz ve bu amaçla da teşkilatı kurmuş olduk. Teşkilatımızın genel merkezi Ankarada, Türkiyede şuana kadar kurulmuş 14 şube var, biz 15. şube olarak Erzincanda faaliyete başlıyoruz. Açılış programı olarak da 29 Ekim 2018 günü şubenin açılışını yapacağız, ardından saat 5de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının olduğu gün saat 17de Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda bir panelimiz olacak. Panele katılımcı olarak Erzincanın dışından gelen çok sayıda misafirimiz katılacak. Erzurumdan, Ankaradan, Eskişehirden panelist arkadaşlarımız burada olacaklar. Ayrıca Türkiyenin değişik yerlerinden gelen 20 civarında şair arkadaşımız ile Erzincanda ki şair arkadaşlar şiirlerini okuyarak açılışımızı yapmış olacağız. dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık