Sürücülere, Yaşam Tünellerinde Eğitim

Erzincanda Yaşam için kısa bir mola sloganıyla başlatılan yeni trafik projesi kapsamında kontrol noktalarında Yaşam tüneli kuruldu.

Sürücülere, Yaşam Tünellerinde Eğitim
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 10:49
Erzincanda Yaşam için kısa bir mola sloganıyla başlatılan yeni trafik projesi kapsamında kontrol noktalarında Yaşam tüneli kuruldu.
İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yaşam için kısa bir mola sloganıyla başlatılan ve trafik kazalarını önleme planı çerçevesinde 100 günlük eylem planında, trafik kazalarını en alt seviyeye indirmek, sürücüleri bilinçlendirmek ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla yürütülen Yaşam Tüneli projesi Erzincanda uygulama ve denetleme noktasında uygulamaya başlandı.
Trafik kazalarının azaltılması için yürütülen proje kapsamında Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Erzincan-Sivas karayolunda başlatılan uygulama ile sürücüler Yaşam Tüneli adlı çadıra davet ediliyor. Sürücü ve yolculara burada olası trafik kazaları ya da trafik kurallarına uymamaları halinde trafikte karşılaşabilecekleri olumsuzluklar konusunda görseller eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Başlatılan Yaşam Tüneli projesi ile seyahat eden sürücüler ve vatandaşlara özellikle emniyet kemeri konusunda kamu spotu izletilerek sürücülerin ve vatandaşların kurallara daha çok duyarlı olması sağlanıyor.
Erzincan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İbrahim Ömercioğlu, trafikte kurallara uyulması gerektiğini vurgulayıp; “İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafikte başlatmış olduğu projelerden bir tanesi de Yaşam Tüneli projesidir. Bu proje sürücülerimizi bilgilendirmeyi amaçlayan bir projedir.Erzincanda meydana gelen trafik kazalarını önlemek veya en aza indirmek amacıyla başlatılan bilgilendirme faaliyetlerinden biri de Yaşam Tüneli projesidir. Bu proje kapsamında karayolunda seyir halinde bulunan sürücülerimizi kontrol noktasında bulunan Yaşam Tüneline davet ediyoruz. Sürücülerimize araçlarından inmeden EGM nin hazırladığı kural ihlallerini gösteren filmleri izletiyoruz. Şu ana kadar yaptığımız bu uygulamadan olumlu yönde sonuçlar aldık ve almaya devam ediyoruz. Kısa filmlerimizde genellikle emniyet kemeri, kırımızı ışık ihlalleri ve araçta cep telefonu kullanımına ilişkin görüntüler yer alıyor. Trafikte hep birlikteyiz ve bir aileyiz. Emniyet Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu istatistiklere göre her yıl Türkiyede trafik kazalarında 8 bin vatandaşımız yaşamını kaybetmekte 300 bin insanımız ise yaralanmaktadır. Amacımız hiç kimsenin trafikte hayatını kaybetmemesidir. Hep birlikte kurallara uyarak başarılı olacağımıza inanıyoruz. dedi.
Yaşam tünelinde kendilerine izletilen eğitim filmlerinin çok yararlı olduğunu ifade eden sürücüler de, projeden duydukları memnuniyetlerini dile getirip trafikte daha çok duyarlı olacaklarını söylediler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık