Yzo, Uluslararası Tarım Fuarına Hazırlanıyor

Yüreğir Ziraat Odası, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Adana Uluslararası Tarım Fuarı ve Sera ve Bahçe Fuarı’nda, Yüreğir Ovasında yetişen ürünlerin tanıtımını yaparak, üreticiler için yeni pazar kapılarını aralayacak.

Yzo, Uluslararası Tarım Fuarına Hazırlanıyor
  • 30 Ekim 2018, Salı 8:45

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından bu yıl da organize edilen Adana Uluslararası Tarım Fuarı ve Sera ve Bahçe Fuarı, TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde 7-11 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yüreğir Ziraat Odası da, Türkiyedeki en önemli fuarlardan biri olarak onlarca firmanın katılımıyla organize edilen fuarda stant açarak, sorumluluk bölgesinde yetişen ürünlerin tanıtımına ve pazarlanmasına katkıda bulunacak.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Uluslararası Tarım Fuarı ve Sera ve Bahçe Fuarının, tarım sektörüne, araç, ekipman, malzeme, tohum ve fidan sunan firmalarla, tarımın her alanında faaliyet gösteren üreticileri bir araya getiriyor olması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Fuar merkezindeki 35 bin metrekarelik alanda kurulacak fuarda Yüreğir Ziraat Odası olarak kendilerinin de yer alacağını ifade eden Doğan, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce ziyaretçiye, Yüreğir Ovamızda yetişen ürünlerimizin tanıtımını yapacağız” dedi.

Narenciye üretimi ilk sırada yer alıyor

Doğan, stantlarında, ekim alanı en yüksek olan narenciye çeşitleri başta olmak üzere, pamuk, buğday, mısır, karpuz ile alternatif ürünlerden soya ve yer fıstığı gibi ürünlerin yer alacağını ifade etti.

Yüreğir Ovasının, Türkiyenin en bereketli topraklarına sahip olduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

“Yüreğir Ovamızın ürün deseni, pamuk, mısır ve buğday dışında meyve ve sebze çeşitliliği açısından hayli zengin. Ovamızda, yılın 12 ayı üretim yapılabiliyor. Fuara katılmamızdaki amaç ise, tarım sektörüne yönelik üretim yapan firmalarla üreticilerimizi bir araya getirip, ürünlerimizin tanıtımını yapmak, aynı zamanda üreticilerimize yeni pazarlar konusunda köprü olmak. 5 gün sürecek fuarın, bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

Doğan, Yüreğirli çiftçileri fuara davet ederek, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık