Yılın İlk Yerli İnciri Çıktı

Ordunun Fatsa ilçesinde doğal ortamlarda yetişen incir pazara indi ve 10-15 liradan satılmaya başlandı.

Yılın İlk Yerli İnciri Çıktı
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 10:45
Ordunun Fatsa ilçesinde doğal ortamlarda yetişen incir pazara indi ve 10-15 liradan satılmaya başlandı.
İl genelinde belli arazide üretimi yapılan ve ağustos ayı içerisinde pazara indirilen incirler, bahçelerden toplanmaya ve satılmaya başlandı.
İlk etapta 10 ile 15 TLden satışına başlanan incirin kilosunun ileri ki günlerde 5 TLye kadar düşebileceği bildirildi.
Fatsaya bağlı Bolaman Mahallesi ve çevre mahallerde yetişen incirin satıcılarından Nazıf Bıçakcı, “Mahallemizde her ailenin en az 5 - 10 tane incir ağacı var. Ağaç başına 10 ile 25 kg arası incir toplanıyor. Bu da incir üreten çiftçilerimize ek bir gelir kapısı oluyor” diye konuştu.

Bolaman incirini markalaştırmak istiyoruz
Ordu bölgesinde en lezzetli incirin Bolaman Mahallesinde yetiştiğini ifade eden Bıçakcı, “İncirimiz lezzeti ile en çok vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Başka bölgelerde de yetişiyor fakat bizimkisi kadar tadı lezzetli olmuyor. Bolaman incirini markalaştırmak istiyoruz. Bunun için girişimler yaparak biran önce bu çalışmaları yapmak istiyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık