Vergi Denetimi Cumhurbaşkanlığında Olmalı

Demokrat Denetim Elemanları Platformu (DEDEP) Başkanı Erhan Erenoğlu, Vergi Denetim Kurulunun Cumhurbaşkanlığı teşkilatı içine alınmasını önerdi.

Vergi Denetimi Cumhurbaşkanlığında Olmalı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 9:17
Demokrat Denetim Elemanları Platformu (DEDEP) Başkanı Erhan Erenoğlu, Vergi Denetim Kurulunun Cumhurbaşkanlığı teşkilatı içine alınmasını önerdi.

DEDEP Başkanı Erhan Erenoğlu, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Cumhurbaşkanlığı teşkilatı içine alınması önerisinde bulundu.
Türkiyenin maruz kaldığı ekonomik saldırılara karşı kamu yönetim sisteminde denetimin çok daha güçlü bir yapıya kavuşturulması gerektiğinin altını çizen DEDEP Başkanı, Türkiyenin mali ekonomik sisteminde bağımsız güçlü bir yapı için olmazsa olmaz güçlü denetim sisteminin kurulması şart dedi.

VDK denetimin amiral gemisi
Vergi denetiminde VDKnın önemini belirten Erenoğlu, Bu anlamda VDK, denetimin amiral gemisidir. Diğer yandan da bürokraside nitelikli insan kaynağını yetiştiren en temel okul mahiyetindedir. Bürokrasinin en temel okulu olan VDKyı çok daha güçlü yapıya kavuşturmak Türk mali sisteminin önceliği olması gerekiyor ifadelerini kullandı.
Yeni yönetim sisteminde VDKnın Cumhurbaşkanlığı teşkilatı içinde olması gerektiği fikrini ileri süren Erenoğlu, şöyle konuştu: Denetimin, yeni yönetim sisteminde bizzat başkanın emrinde olmasının gerekliliğini son ekonomik saldırılar karşısında bir kez daha görmüş bulunmaktayız.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık