Vakko 2018 İlk Yarıyıl Sonuçları Açıkladı

Vakko, ilk yarıyılda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyüme ile 387 milyon TL ciroya ulaştı.

Vakko 2018 İlk Yarıyıl Sonuçları Açıkladı
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 17:15
Vakko, ilk yarıyılda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyüme ile 387 milyon TL ciroya ulaştı.

Vakkonun 2018 ilk yarıyıl sonuçları açıklandı. Buna göre şirket; ilk yarıyılda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyüme ile 387 milyon TL ciroya ulaşarak, karını 5,4 kat artırdı. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) rakamında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 kat artış sağlanarak 50 milyon TL tutarına ulaşıldı.

Vakko CEOsu Jaklin Güner, konu ile ilgili değerlendirmesinde, Ülkemize güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2018 sonunda, 2016-2018 dönemi için öngördüğümüz, 200 milyon TLlik 3 yıllık yatırım planımızı gerçekleştirmiş olacağız. Gelişen piyasaların içerisinde Türkiye ekonomisinin güçlü bir potansiyele sahip. Güncel çalkantıların geçici olduğunu, alınan ve alınacak ekonomik önlemlerin orta vadede olumlu makroekonomik verilere dönüşeceğini düşünmekle beraber, kurlardaki artışın ham madde ve girdi fiyatlarına, enflasyona ve dolayısıyla talebe dönük etkisini de dikkate aldığımızda zorlayıcı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Vakko olarak her zaman olduğu gibi finansal tablolarımıza olan etkileri asgariye indirecek önlemlerimizi almayı sürdürüyoruz. AVMler dahil tüm iş ortaklarımızdan bu tür zamanlarda gerekli iş birliğini göstermelerini istiyoruz. Haziran sonu olduğu gibi bugün de konsolide bilançomuzda döviz cinsinden açık pozisyonumuz bulunmuyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık