Türkiyede 45 Yaş Üstü Yerli Elektrikli Otomobili Bekliyor

Yapılan kamuoyu araştırmasına göre Türkiyede 45 yaş üstü kişilerin yüzde 93ü yerli otomobil almayı düşünüyor.

Türkiyede 45 Yaş Üstü Yerli Elektrikli Otomobili Bekliyor
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 16:01
Yapılan kamuoyu araştırmasına göre Türkiyede 45 yaş üstü kişilerin yüzde 93ü yerli otomobil almayı düşünüyor.

Son dönemde hayata geçirilmesinde önemli adımlar atılan elektrikli yerli otomobil projesi hakkında yeni bir araştırma gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada; yerli otomobil bildiği özellikleriyle çıkarsa ve araç satın almayı planlıyorsa erkelerin yüzde 90ı, 45 yaş üstü kişilerin yüzde 93ü, kadınların yüzde 84ü ve gençlerin yüzde 86sı yerli otomobil almayı düşünebileceğini söylediler.

Satın alacaklar erkek ağırlıklı ve üst yaş grubundan
Pazar Araştırma ve Danışmanlık şirketi Baremin yerli otomobil projesinden haberdar olan ve otomobilin özellikleri hakkında bilgi sahibi 252 kişiyle gerçekleştirdiği sosyal medya araştırması sonuçlarına göre görüşülen kişilerin yüzde 88i bildiği özellikleriyle çıkarsa ve araç satın almayı planlıyorsa yerli otomobil almayı düşünebileceğini söyledi.

Erkeklerde bu oran yüzde 90 olurken 45 yaş üstü kişilerde yüzde 93 oldu. Araştırmaya katılan Kadınlar (yüzde 84) ve gençlerdeki (yüzde 86) daha düşük olan oranlar bile herhangi bir markanın hayallerinin çok üstünde.
2011 yılında gerçekleştirilen araştırmada 3 kişiden yalnızca ikisi yerli otomobil satın almayı düşündüğünü söylemişti. Bu durumda geçen yedi yılın Türk otomotiv sektörüne güveni artırdığı, yerli ve milli söyleminin hedefine ulaştığı, ya da yerli otomobilin milliyetçilik damarını kabartan bir proje olduğu söylenebilir.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık