Türkiye Bayramda Aileyi Tatile Tercih Ediyor

Hopi ve Boynerin ortaklaşa gerçekleştirdiği bayram alışverişi araştırmasına göre, Türkiye bayramlarda ailesiyle vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bayram denince akıllara ilk önce ‘aile ziyaretleri ve ‘bayram sofraları geldi.

Türkiye Bayramda Aileyi Tatile Tercih Ediyor
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 11:10
Hopi ve Boynerin ortaklaşa gerçekleştirdiği bayram alışverişi araştırmasına göre, Türkiye bayramlarda ailesiyle vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bayram denince akıllara ilk önce ‘aile ziyaretleri ve ‘bayram sofraları geldi.

Hopi ve Boyner, son 18 yılda Boynerin 37 ildeki 118 mağazasında yapılan alışverişlerden çıkan sonuçlar ve Hopi üzerinde yapılan araştırma verilerini birleştirerek Türkiyenin bayram alışkanlıklarını ortaya çıkardı. Buna göre; müşterilerinyüzde 70i “Bayram dendiğinde aklıma aile ziyareti ve bayram sofraları geliyor dedi. Son yıllarda sanılanın aksine, bayramda tatili tercih edenlerin oranı ise yüzde 20yi geçmedi.

Bayramı tatile eşdeğer görenler yüzde 18
Verilere göre; yüzde 70den fazlası bayramda ailesini tercih ederken, yüzde 11i tatile çıkmayı reddedip boşalan şehrin tadını çıkartmayı tercih ettiğini belirtildi. Yüzde 18i ise bayramı şehirden kaçış ve tatil fırsatı olarak gördüğünü söyledi.

Bayram alışverişinin olmazsa olmazı bayramlık
Yüzde 30 oranla neredeyse her 3 kişiden birinin bayramlık almayı sürdürdüğünü ortaya koyan araştırmaya göre yüzde 28 oran ile alışveriş listesinde ikinci sırada hediyeler ve bayram ikramının olmazsa olmazı çikolata/şeker yer aldı. Müşterilerin yüzde 60a yakını ailesine en az bir hediye aldığını belirtildi.

Bayram alışverişinde son dakikacıyız
Bayram alışverişinin ne zaman yapıldığı incelendiğinde müşterilerin yüzde 68inin son dakikacı olduğu göründü. Yüzde 57si alışverişlerini son hafta yaparken yüzde 11i ise Arefe günü yapıyor. Yani her 10 kişiden 6sı alışverişte son dakikacı.

En çok çorap alındı
Alışveriş verilerine bakıldığında eski bir bayram geleneği olan çorap hediye etmenin hala güncelliğini koruduğu görüldü. Son 18 yılın bayram döneminde çorap en fazla satılan ürün olarak kayda geçti.

Alışveriş yapan taraf değişti: “Bayram alışverişi artık erkeklerden soruluyor”
Boynerin 2000 yılından bu yana yapılan bayram alışverişi alışkanlıklarından derlenen verilere göre ise yıllar içinde Türkiyede bayram alışverişi yapan taraf değiştirdi. Verilere göre; geçmiş yıllarda bayram alışverişinde karar verici olan kadınların, alışverişi daha çok erkeklere bıraktığı ve yüzde 40larda olan bu oranın son yıllarda yüzde 50nin üstüne çıktığı görüldü.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık