Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: 8 Çeyrektir Dünyanın En Çok Büyüyen Operatörüyüz

Dünyanın en iyi iki mobil şebekesinden biri seçilen Turkcellin Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 1440 stratejimizle fark oluşturuyoruz. 8 çeyrektir dünyanın en çok büyüyen operatörüyüz. Afrikadan, Karayiplerden, Nepalden, Latin Amerika ve Doğu Avrupadan operatörler ziyaretimize geliyor; hikayemizi dinliyor. Dijital ihracatla biz de büyüyoruz, Türkiye de dedi.

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: 8 Çeyrektir Dünyanın En Çok Büyüyen Operatörüyüz
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 10:53
Dünyanın en iyi iki mobil şebekesinden biri seçilen Turkcellin Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 1440 stratejimizle fark oluşturuyoruz. 8 çeyrektir dünyanın en çok büyüyen operatörüyüz. Afrikadan, Karayiplerden, Nepalden, Latin Amerika ve Doğu Avrupadan operatörler ziyaretimize geliyor; hikayemizi dinliyor. Dijital ihracatla biz de büyüyoruz, Türkiye de dedi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcellin başarı hikayesi, finansal sonuçlar ve dijital ihracatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geleneksel bir telekom operatörünün müşterisiyle 32 dakikalık ilişkisi olduğuna değinen Terzioğlu, Biz 32 dakikayla tatmin olmadık. Buna ek olarak bugün müşterilerimiz fizy ile 24 dakika müzik dinliyor, 16 dakika BiPte mesajlaşıyor, 30 dakika dijital platformumuzda gazete ve dergi okuyor. 55 dakika TV+ ile televizyonu takip ediyor. Yani bugün müşterilerimizle ilişkimiz toplamda 150 dakikayı aşmış durumda” dedi.
Telekom sektörünün makro etkilere az duyarlı bir sektör olduğunu ifade eden Genel Müdür Terzioğlu, “Aslında işin gerçeği halkın en ucuz eğlence kaynağı cep telefonu. Bu durum rakamlara da yansımış durumda. Türk insanı dünyanın en çok internet tüketenleri arasında 5inci sırada yer alıyor. Dünyada birinci ise aylık 11 GB ile Finlandiya açıklamasında bulundu. Turkcellin finansal sonuçlarını da özetleyen Terzioğlu, “8 çeyrektir dünyanın en çok büyüyen operatörüyüz. 24 aylık dönemde ciromuzu yüzde 52, EBİTDAmızı yüzde 107 artırdık. Sadece 2inci çeyrekte yüzde 18.3 büyüdük” ifadelerini kullandı.

Karayiplerden, Nepalden geliyorlar
Turkcellin dijital ihracatı ile ilgili bilgi veren Kaan Terzioğlu, dünyanın birçok yerinen operatörlerin ziyarete geldiklerini belirterek, “Sadece yerlileşmekle kalmıyor; uygulamalarımızla teknoloji ihracatında da öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Bugün Moldcell müşterilerine bizden satın aldığı BiPi kendi dijital servisi olarak sunuyor. Afrikadan, Karayiplerden, Nepalden, Amerikanın Latin tarafından Doğu Avrupadan operatörler ziyaretimize geliyor. Hikayemizi dinliyor ve uygulamalarımızı inceliyorlar. İşte bu “dijital ihracat” dediğimiz sürecin en somut kanıtı. Böylece biz de büyüyoruz, sektör de. Sektörde sağlıklı bir ortam olunca, bundan rakipler de faydalanıyor” diye konuştu.

Terzioğlu, dijitalleşecek Türkiyenin çözmesi gereken konuların başında fiber olduğuna da değindi. Eski Başbakan Binali Yıldırımın inisiyatifiyle bir protokol imzalandığını hatırlatan Terzioğlu, “Buna göre fiber altyapısını paylaşacağız dedik. Paylaşmak mevcudu paylaşmaktır. Bu konu mevcudu paylaşmakla bitecek bir konu değil. Yenisini yapmamız lazım. Yenisini yapmak içinde farklı bir iş modeli gerekiyor” dedi.
Türkiyedeki fiber altyapının değerinin sadece 2-3 milyar dolar seviyesinde olduğunu açıklayan Terzioğlu, Almanyada ise bu rakamın 60 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Kaan Terzioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Gerekiyorsa herkes elindeki fiberleri versin ve yeni bir şirket kurulsun. Bütün fiberleri yeni bir şirket altında birleştirip, ilgili şirkete de sen Türkiyenin her yerine fiber döşeyeceksin demek gerekiyor. İstanbuldan Ankaraya 3 tane ayrı otoban yapmadığımız gibi, herkesin kendi otobanını yapması da söz konusu olamaz. Eski Türkiyede paylaşmak yeterliydi; yeni Türkiye için yeni bir yapı lazım. Paylaşmak eski Türkiyenin söylemiydi. Yeni Türkiyenin söyleminin ortak yapmak olması gerekiyor.”

“Türk halkı, Türk insanı devletine sahip çıkar”
Son dönemde gündemde olan Amerika ambargosuyla ilgili de açıklama yapan Terzioğlu, “Türk halkı, Türk insanı devletine sahip çıkar. Ambargo gibi metotlarla halkla devleti kimse ayrı düşüremez. Tam tersi böyle şeyler insanları birleştirir. Ümit ediyorum ki Türkiyede de böyle olacaktır” dedi.
Ambargonun köhnemiş fiziksel dünyanın silahları olduğuna değinen Terzioğlu, rekabet kurulunun Google ile ilgili adımlarını ise geç bile kalınmıştı şeklinde yorumladı.
“Dünyanın hiçbir ülkesinde, Amerika da dahil, Googleın yüzde 98 Pazar payı yoktu. Büyük ülkelere baktığınızda, Çinin Baidusu, Güney Korenin Naverı, Rusyanın Yandexi var. Türkiyenin de Yaanisi oldu. Bugün bizim Yaani ile yüzde 5in üzerinde bir payımız oldu. Bu payı daha da yükselerek yüzde 30-35lere gelecektir” diyen Terzioğlu, şöyle devam etti:

“Dijitalleşmede ülke olarak çok ilerdeyiz. Kendimizi uygun bir politika izleyeceksek dijitale sahip çıkmamız lazım. En önemlisi de Türkiyenin datasına sahip çıkmamızı gerekiyor. Bu amaçla veri merkezi yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Son olarak İzmirdeki veri merkezimizin açılışını yaptık. Türkiyenin en büyük veri merkezi işletmecisiyiz. Turkcell Yönetim Kurulundan Bekir Pakdemirli Tarım Orman Bakanı, CFOmuz Bülent Aksu Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı oldu. Bu arkadaşlarımız yetkinleriyle Türkiyeye büyük katkılar sunacak. Biliyorum ki Türkiyenin kazandığı yerde, bizim kaybetme ihtimalimiz yok.”
Kaan Terzioğlu, dijitalleşmeyle birlikte dünyanın köklü bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek, Türkiyenin de yenilenmesinin, bu dönüşüme ayak uyduracak hız ve çevikliğe kavuşmasını önemli ve olumlu adımlar olduğunu söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık