Tso Başkanı Mehmet Mescier Kardemir Satış Politikasında Değişikliği Değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, KARDEMİR AŞ.nin yeni satış politikasında yaptığı banka teminat yerine ‘hisse senedi rehin” uygulamasının yerinde olduğunu söyledi.

Tso Başkanı Mehmet Mescier Kardemir Satış Politikasında Değişikliği Değerlendirdi
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 18:06
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, KARDEMİR AŞ.nin yeni satış politikasında yaptığı banka teminat yerine ‘hisse senedi rehin” uygulamasının yerinde olduğunu söyledi.
Mescier, Türkiyenin ilk 500 büyük sanayi kuruluşları arasında 24.üncü en büyük sanayi kuruluşu olan KARDEMİR AŞnin almış olduğu yeni satış politikası kararının büyük yada küçük tüm hissedar müşterilerin faydasına olacağını ve finansman maliyetlerine katkıda bulunacağını ifade etti.
TSO Başkanı Mehmet Mescier, yıllık 3 milyon ton üretim kapasitesi olan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) AŞ.nin, 2018 yılı öncesinde uygulamış olduğu satış politikasında Kardemir üretim miktarının yüzde 40ı alım taahhütü vermek şartı ile öncelikli mal alım hakkı olarak hisse sahiplerine tanıdığını hatırlatarak, “ Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin daha etkin bir rol alması ve Ömer Faruk Özün Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla beraber 2018 yılında bu yüzde 40lık öncelikli mal alım oranı yüzde 30a düşürülmüştü. Bu sayede Karabük tüccar ve sanayicisinin KARDEMİRden mal alabilme imkânı bir nebzede olsa da artmıştı. KARDEMİR A.Şnin 2018 yılı ilk yarısında, özelleştiği 1995 yılından bugüne kadarki en yüksek karlılığı elde etti. Satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 37 artış gösterdi. Bu başarıda pay sahibi olan başta Ömer Faruk Öz ve tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Son olarak yapılan bir duyuru ile son günlerde bankacılık sektöründeki finansman ve teminat mektubu masraflarının aşırı yükselmesi göz önünde bulundurularak tüm hissedar müşterilerinin finansman masraflarının düşürülebilmesi için teminat mektubu yerine hisse senedi rehin verilebileceklerini tüm müşteriler ile paylaşmıştı.
Bu uygulama hisse sahibi olan KARDEMİR müşterilerinin yararınadır. KARDEMİR müşterilerinin hisse senedi alımına yönlendirilmesi açısından yerinde bir uygulamadır. Bu uygulama büyük ya da küçük tüm hissedar müşterilerin faydasına olacak, finansman maliyetlerine bir katkıda bulunacak bir uygulamadır” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık