Tmo Manisa Ve İlçelerinde İlk Kez Haşhaş Kapsülü Ve Ürünlerini Alınmaya Başlandı

Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ekipleri tarafından 2017 yılı ürünü haşhaş kapsülü ve ürünleri ilk kez bu yıl TMO tarafından alınmaya başladı.

Tmo Manisa Ve İlçelerinde İlk Kez Haşhaş Kapsülü Ve Ürünlerini Alınmaya Başlandı
  • 10 Temmuz 2018, Salı 12:52
Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ekipleri tarafından 2017 yılı ürünü haşhaş kapsülü ve ürünleri ilk kez bu yıl TMO tarafından alınmaya başladı.
Sarıgöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından haşhaş kapsülü ve ürünlerinin kilosunun 8 liradan alınmaya başladığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, İlçemizde sadece Yeniköy Mahallemizdeki 31 üreticiden bin 600 kilogram haşhaş ve ürünü alımı yapılacak. Bu yıl ilk kez TMO haşhaş kapsülü ile birlikte ürünlerini de almaya başladı dedi.
Başkan Ülgen, Manisanın Sarıgöl, Kula, Ahmetli, Selendi, Gördes, Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde kontrollü haşhaş ekimi yapıldığını belirterek, Bu yıl bu ilçe ve mahallerden 1987 üreticinin 25 bin dekarlık alanda yetiştirdiği toplam 2 bin ton haşhaş ve ürününün alımı yapılacak. Binde 8 morfin üzerinde olan haşhaş kapsüllerinin kilosu 8 liradan alınıyor. Ayrıca haşhaş üreticilerimize 8+1 enflasyon farkı verilmekte ve haşhaş üreticisi TARSİMli ise üreticinin sigorta primlerini de TMO tarafından ödemekte şeklinde konuştu.

Fiyatlardan memnunuz
Sarıgölde sadece Yeniköy Mahallesinde yetiştirilen haşhaşın üreticilerin yüzlerini güldürdüğünü belirten Yeniköy Mahalle Muhtarı Niyazi Akçam, Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl ilk kez haşhaş kapsülleri ile birlikte ürünlerini de alması üreticilerimizi sevindirdi. Tüccarların eline bırakmadı. Ödemeler bir hafta içerisinde yapılacak ifadelerini kullandı.
Manisa ve ilçelerinden toplanan haşhaş kapsülleri ve ürünleri Afyonkarahisarın Bolvadin ilçesindeki Alkaloid Fabrikasına gönderilmeye başlandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık