Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller Sektörü 2023 Hedeflerine Çok Yakın

Türkiyeye 9 aylık dönemde 1 milyar 835 milyon dolar döviz kazandıran ve 2023 hedeflerini tutturmaya en yakın sektör konumundaki Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektöründe, üç ihracatçı birliği güç birliği yaptı ve Paris Sial Fuarında yeni müşteri avına çıktı.

Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller Sektörü 2023 Hedeflerine Çok Yakın
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 12:27
Türkiyeye 9 aylık dönemde 1 milyar 835 milyon dolar döviz kazandıran ve 2023 hedeflerini tutturmaya en yakın sektör konumundaki Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektöründe, üç ihracatçı birliği güç birliği yaptı ve Paris Sial Fuarında yeni müşteri avına çıktı.
Dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen ve gıda sektörlerinin gövde gösterisine dönüşen Paris Sial Gıda Fuarında, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliğinin Koordinasyonunda İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ortak stant açarak Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Türkiye Milli Katılım Organizasyonu İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen Paris Sial Fuarına Türkiyeden 311 firmanın katıldığı bilgisini veren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, su ürünleri, kanatlı, yumurta, süt ürünleri ve bal alt sektörlerinde toplamda yıllık 2.5 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştıklarını, 2023 yılında 3.5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak için tanıtım fırsatlarını değerlendirdiklerini kaydetti.
Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe faaliyet gösteren üç birliğin iş birliğinin bundan sonraki süreçte artarak devamından yana olduklarını anlatan Girit, Eylül ayında Rusyanın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Global Fishery Forum & Seafood Expo Russia Fuarına birlikte katıldık. Paris Sial Fuarı bu yılki ikinci birlikteliğimiz oldu. 10-12 Aralık 2018 tarihlerinde ise Birleşik Arap Emirliklerinde ABU DHABI- SIAL Middle East 2018 Fuarına birlikte katılacağız ve Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerinin tanıtımını yapacağız. Bu işbirliğinin oluşturduğu sinerji ile 2023 hedeflerine kolaylıkla ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Su ürünleri ve kanatlı ihracatı zirvede yer aldı
Türkiye, 2018 yılının ocak-eylül döneminde 1 milyar 835 milyon dolarlık su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı gerçekleştirirken, 2017 yılının aynı dönemine göre ihracat yüzde 13 artış gösterdi. Su ürünleri ihracatı, 707 milyon 739 bin dolarla, Su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektöründe zirvede yer aldı.
Kanatlı sektörü ise; 432 milyon 663 bin dolarlık ihracatla zirve ortağı oldu. Türkiyenin yumurta ihracatı 310 milyon 874 bin dolar olarak kayıtlara geçerken, Süt ürünleri sektörü 209 milyon 540 bin dolarlık dövizi ülkemize kazandırdı. Bal sektörü 19 milyon 585 bin dolar dövizi ülkemize kazandırdı.

Irak, Hollanda ve İtalya ihracatta ilk üç ülke
Türkiyenin su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatında ilk sırayı ise; 520 milyon dolarlık tutarla Irak aldı. Irak, kanatlı ve yumurta sektörünün en gözde ihraç pazarı konumunda. Hollanda ise 114 milyon dolarlık ihracatla zirve ortağı oldu. Hollandanın tercihi de Türk balıkları oldu. İtalya 65 milyon dolarlık Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri tercih etti. Bu ülkeleri; Libya, Almanya, Suudi Arabistan, Suriye, İngiltere, Hong Kong ve Rusya izledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık