Su Ürünleri Sektörü Abdye İhracatta 100 Milyon Dolar Hedefliyor

Su ürünleri sektörü, son 9 yılda yoktan var ettiği ve hava kargo seferlerinin artması sonrasında ihracatını 115 kat artışla 35 milyon dolara çıkardığı Amerika pazarında 100 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için tanıtım atağına kalktı.

Su Ürünleri Sektörü Abdye İhracatta 100 Milyon Dolar Hedefliyor
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 10:34
Su ürünleri sektörü, son 9 yılda yoktan var ettiği ve hava kargo seferlerinin artması sonrasında ihracatını 115 kat artışla 35 milyon dolara çıkardığı Amerika pazarında 100 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için tanıtım atağına kalktı.
Türkiyenin ihraç ettiği her dört balıktan üçünü ihraç eden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, “ABD Türk Su Ürünleri Günleri” isimli Türkiye Tanıtım Grubu Projesi kapsamında, 21-23 Ekim tarihlerinde ABD New York Brooklynde düzenlenecek 13. International StarChef Congress etkinliğine katılıyor.
Bu yıl “Cooking with respect: Better people, food” temasıyla düzenlenen etkinlikte Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği organizasyonuyla, ünlü Türk Şef Maksut Aşkar, 23 Ekim Salı günü Türk Balıkları ile gösteri alanında 45 dakikalık “Turkish Heritage and the Art of Taste-Türk Mirası ve Lezzet Sanatı” şovunu yapacak, bir yandan da ülke kültürü ve su ürünleri sektörü hakkında bilgi verecek.

3 gün levrek ve çipuralı menüler ikram edilecek
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Türk balıklarının lezzetinin daha geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla standında 3 gün boyunca ABDde yerleşik Türk Şef Özlem Oğuzcan Cranston tarafından hazırlanıp sunulacak Türk levrek ve çipurası ile yapılacak birbirinden lezzetli menüleri katılımcılara ikram edecek.
“Cooking with respect: Better people, food” temasıyla düzenlenen etkinlikte 3 gün süreyle Amerikalı su ürünleri ithalatçılarına Türk su ürünlerinin tanıtımını yapacaklarını ifade eden Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, 10 yılı aşkın süredir Bostonda düzenlenen su ürünleri fuarına katıldıklarını ve tanıtım yaptıklarını, bu sayede ihracatımızın 115 kat arttığını, pazarda daha fazla yer edinmek adına farklı bir etkinlik olan StarChef Congresse katılma kararını aldıklarını, etkinliğin ikinci akşamı Sunday In Brooklyn Restaurantta bir akşam yemeği organizasyonları olacağını dile getirdi. Kızıltan, bu davette Neolokal İstanbul Restaurant sahibi ve Şefi Maksut Aşkar, Sunday In Brooklyn Restaurant Sahibi ve Şefi Jaime Young ve Sofra Bakery Sahipleri Ana SORTUN ve Maura KILPATRICKin hazırlayacağı menülerle Amerikan su ürünleri ithalatçıları, basın mensupları, restoran ve otel yönetici ve şeflerinden oluşan 50 kişilik seçkin bir heyeti ağırlayacaklarını, organizasyonda Türkiyenin New York Başkonsolos Yardımcıları Emre Manav ve Gizem Emelin de heyete ev sahipliği yapacağını kaydetti.
Türkiyeden Amerikaya su ürünleri ihracatının 2008 yılında 300 bin dolar seviyesinde olduğuna dikkati çeken Kızıltan, “Turkish Cargonun ABDye sefer sayılarını arttırması sonrasında hava kargo ile ABDye ihracatımız 9 yılda 115 kat artarak 35 milyon dolar seviyesine çıktı. Bu artış trendi ile ABDye su ürünleri ihracatında kısa vadede 100 milyon doları aşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık