Sezonun İlk Palamutları Yüz Güldürdü

Samsunlu balıkçılar, bu sezon ilk kez tezgahlarında sergiledikleri palamutlara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi sonucunda mutlu olduklarını dile getirerek, bu sezon palamutta patlama yaşanmasını beklediklerini söylediler.

Sezonun İlk Palamutları Yüz Güldürdü
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 17:54
Samsunlu balıkçılar, bu sezon ilk kez tezgahlarında sergiledikleri palamutlara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi sonucunda mutlu olduklarını dile getirerek, bu sezon palamutta patlama yaşanmasını beklediklerini söylediler.
Tüm Türkiyede 15 Nisan 2018 tarihinden itibaren balık av yasağı sezonu başladı. Bu sezon ilk kez tezgahlara gelen palamut ise balıkçıların yüzünü daha ilk günden güldürdü. Palamudun vatandaşlar tarafından çok özlendiğini belirten balıkçılar, tezgahlara gelen palamutların kısa bir sürede tükendiğini ifade ettiler. Sezonun ilk palamutlarının olta ile tutulan küçük ‘çingene palamudu olduğuna dikkat çeken balıkçılar, bu sezonun palamut açısından bol geçmesini umduklarını söylediler.

“Levrek ve çupra yerini palamuda bırakacak”
Kültür balıklarının yerini olta balıklarının almaya başladığını belirten Onur Can Köse, “Kültür balıkları olayımız artık bitti gibi bir şey. Levrek, çupra, somon ve alabalığın yerine palamut, mezgit, istavrit ve barbun gibi deniz balıkları gelemeye başladı. Olta balıkçıları trollerden önce bu balıkları avlamaya başladı. Geçen sene hüsrana uğradık. Bu sene umudumuz çok yüksek. Palamut yüzümüzü güldürecek. Birkaç gündür mezgit ve barbun gelmeye başlamıştı. Bugün de ilk defa çingene palamudu geldi. Sezonun ilk palamutları 150 gram ağırlığında tane 5 TLden satıldı. Satışlarımız çok iyi gitti. Vatandaşlar palamuda çok yoğun ilgi gösterdi. 1 Eylülde yasak kalkacak ve sezon açılacak. 3 kasa palamut geldi hemen tükendi. İlerleyen günlerde sezon açılınca 500 gramlık palamutları 5 TLye ya da 3 tane 10 liraya satacağımızı düşünüyorum” dedi.

“150 adet palamut 1 saatte tükendi”
150 adet palamudun 1 saatte tükendiğini vurgulayan Kurtça Aydın, “Kültür balıklarını bırakarak, deniz balıklarına yönelmek zorundayız. Bu sene ilk defa palamudumuz geldi. Mezgit, barbun ve istavrit de gelmeye başlamıştı. Aldığımız duyumlara göre palamut bu sene bol olacak. Palamut bol ve ucuz olursa vatandaşımızın ve bizim yüzümüz güler. Et yiyemeyen vatandaşlar bol bol balık yer. 150 adet palamut geldi, 1 saatte hepsi satıldı. Barbun, mezgit ve istavrit şu anda 15-20 TLden satılıyor. Sezon açılınca onların fiyatı da düşecek. Bu sıra yayında da bolluk var. Her gün boyu 1 metreden büyük yayın geliyor. Kilosunu 20-25 TLden satıyoruz. Bu sene balık açısından bol geçmesini umuyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık