Özkan: “Çukobirlikin Taşınmazlarını Satmayın, İşler Hale Getirin”

Seyhan Ziraat Odası 2nci Başkanı Yaşar Özkan, Çukobirlike ait taşınmazların kapalı zarf açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Özkan: “Çukobirlikin Taşınmazlarını Satmayın, İşler Hale Getirin”
  • 02 Eylül 2018, Pazar 10:38
Seyhan Ziraat Odası 2nci Başkanı Yaşar Özkan, Çukobirlike ait taşınmazların kapalı zarf açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.
Özkan yaptığı açıklamada, Çukobirlikin aktif hale getirilip üreticinin lehine çalışmasını beklediklerini belirterek, taşınmazların satılacağının ortaya çıkmasının tüm üreticileri şoke ettiğini söyledi. Özkan, ortaklarının ürününü satın alarak onları serbest piyasa koşulları ve haksız rekabetten uzun yıllar koruyan Çukobirlik ile ilgili verilen karardan dönülmesi gerektiğini belirterek, Çukobirlik, Türkiyedeki kooperatifçilik hareketinin en önemli yapı taşıdır. 1940 yılında Çukurova bölgesinde pamuk üreticilerinin ürünlerini değerlendirmek ve üreticiye destek sağlamak amacı ile Adana, Ceyhan ve Tarsus Tarım Satış Kooperatiflerinin bir araya gelerek, 275 ortakla oluşturdukları bir kooperatifler birliğidir. Bu birliğin taşınmazlarını satmak onu tamamen yok etmek demektir dedi.
Çukobirlikin taşınmazlarının satışının iptal edilerek kurumun aktif hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Özkan şöyle devam etti:
Çukobirlik, mallarının satışı durdurulmalı. Birlik, siyasetten tamamen arındırılmış bir halde tekrar işler hale getirilmeli. Çukobirlikin aktif hale getirilmesi durumunda Türkiyedeki pamuk açığının dahi kapanacağını düşünüyorum. Bununla birlikte Çukobirlikin boşta olan depolarını da aktif hale getirerek faaliyet alanına mısırı da eklemelidir. Çukobirlik mısır tüccarlarına kiraya verdigi depolarını bir daha vermeyip depoları ve kurutma tesislerini kendi alım kampanyasına hazırlamalı. Çukobirlik Adananın değeridir. Çünkü Adananın Çukobirlike, Türkiyenin de Adanaya ihtiyacı vardır. Biz üretici birliği olarak buradan hükümetimize sesleniyoruz. Zaten zor durumda olan üreticiye destek verin. Bununla birlikte üreticiyi koruyacak olan Çukobirlikin taşınmazlarının satılmasına müsaade etmeyin.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık