Orduda Fındık 12 Tlden İşlem Görüyor

Orduda serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogramı 12 TLden işlem görürken, tüccarların ve üreticilerin gözü TMOnun vereceği fiyata kilitlendi.

Orduda Fındık 12 Tlden İşlem Görüyor
  • 19 Ağustos 2018, Pazar 15:36
Orduda serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogramı 12 TLden işlem görürken, tüccarların ve üreticilerin gözü TMOnun vereceği fiyata kilitlendi.
Ordu genelinde fındık hasadına geçen ay başlayan üreticiler, kuruttukları fındığı satışa sunmaya başladı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mahsullerini satmak isteyen üreticiler, fındığını pazara getirerek, yoğunluk oluşturdu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, birçok üreticinin ürününü hasat ettikten sonra pazara indirmeye başladığını söyledi. Kurban Bayramı öncesi ciddi şekilde fındık satıldığını belirten Soydan, “Bazı üreticilerimiz kurbanlık alacak. Bazı üreticilerimiz ise borçlarını kapatacak. Bu nedenle bugünlerde fındık piyasasında hareketlenme söz konusu” dedi.
Soydan, şu anda 50 randımanlı kabuklu fındığın serbest piyasada 12 liradan işlem gördüğü ancak bu fiyatın üreticileri ve kendilerini memnun etmediğini kaydederek, “12 lira fındığın maliyetidir. Bizim beklentimiz 15 lira. TMOnun en az 15 liradan alım yapacağı yönünde açıklama yapmasını bekliyoruz diye konuştu.

Tüccarlar da TMOyu bekliyor
Öte yandan Yeni Mahalledeki tüccar esnaflarından Evren Enginyurt, bu sezon fındık rekoltesinin düşük ancak randımanın iyi olduğunu söyledi. Enginyurt, piyasada belirsizlik olduğunu dile getirerek, “Her ne kadar üreticiler Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıklamasını beklese de tüccarlar olarak bizlerde TMOnun yapacağı açıklamaya odaklandık. Şu durumda piyasanın ne olacağı belirsizliğini koruyor. TMO bir an önce açıklamasını yaparsa piyasada bir istikrar olur” ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık