Muşta ‘Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Ve Markalaştırılması Projesinin Lansman Toplantısı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün işbirliğiyle hayata geçirilen “Muş İli Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Markalaştırılması” projesinin lansman toplantısı yapıldı.

Muşta ‘Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Ve Markalaştırılması Projesinin Lansman Toplantısı
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 10:00
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün işbirliğiyle hayata geçirilen “Muş İli Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Markalaştırılması” projesinin lansman toplantısı yapıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen lansman toplantısına Muş Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve kamu kurum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Aziz Yıldırım, markalaşmanın önemli bir hadise olduğunu belirterek, “Biz markalaşacağız derken tabi ki Karsın önüne geçmek gibi bir niyetimiz yok. Türkiyede kaz denilince aklımıza Kars geliyor, ama biz de neden bir Kars olmayalım? Neden Muş olarak kendi markamızı oluşturmayalım. Mesela, İngilterenin kendisinde çay üretimi yoktur, ama çay dediğimiz zaman İngiltereden önde giden de yoktur. Demek ki her ne kadar bizzat üretmezseniz bile arzu ettiğiniz, çalıştığınız takdirde bir konuda otorite olabilirsiniz. Bu proje inşallah burada yapılacak, bu çok önemli. Bu işin bir diğer önemli tarafı olarak da vatandaşın bir sorusuna cevap vermeliyiz. Vatandaş ‘ben neden kaz yemeliyim? Diye kendine soracak. Mademki kaz yetiştiriciliğinin öneminden, burada yetiştirileceğinden, burada yaşayan hemşehrilerimizin de bu işten ekmek yiyeceğinden bahsediyoruz, tüketici neden bunu alma iştiyakında olmalıdır. En azından bizim tüketicinin aklında onu uyandırmamız gerekmektedir” dedi.
Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zaman proje yürütücüsü Prof. Dr. Yaşar Karadağ, “Muşun elbirliğiyle hareket etmesiyle bu üretimi katma değeri yüksek bir sektör haline getirmenin mümkün olabileceğini ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın ile DAKA Genel Sekteri Halil İbrahim Gürayın da birer konuşma yapmasının ardından 45 bin TL bütçeli “Muş İli Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Markalaştırılması” projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık