Mezitli Belediyesinden Maltada Sokak Ekonomisi Dersi

Mersinin merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen kadın üretici pazarları, gönüllü evleri ve örgü evi projeleri Maltada gerçekleştirilen 3. Uluslararası Demokrasi Sempozyumunda anlatıldı.

Mezitli Belediyesinden Maltada Sokak Ekonomisi Dersi
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 15:15
Mersinin merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen kadın üretici pazarları, gönüllü evleri ve örgü evi projeleri Maltada gerçekleştirilen 3. Uluslararası Demokrasi Sempozyumunda anlatıldı.
Malta-Gozo Devlet Bakanı Dr. Juystina Caruana ev sahipliğinde, Malta Üniversitesi Ekonomi, İşletme ve Muhasebe Fakültesi koordinatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda daha önce konuşmacı olarak katılması planlanan Neşet Tarhan ise Belediye Meclis Toplantısı nedeniyle yer almadı. Başkan Tarhanın eşi Sembol Tarhan tarafından Gozo Devlet Bakanı Bakanı Caruanaya, Mezitli Örgü Evinde üretilen el işlemesi çanta hediye edildi. Yine Bakan Caruana ve Malta Üniversitesi Rektörüne Mezitliyi sembolize eden Soli Pompeiopolis sütunlarının işlendiği cam blok takdim edildi. Sempozyumda yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Tarhan adına teşekkür plaketi verildi.
Mezitli de hayata geçirilen projelerin görsel sunumunun tüm katılımcılara izletildiği sempozyumda konuşan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Konseylerin yaşanabilir, nitelikli ve herkese dokunabilen çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları yaparken en büyük destekçisinin Mezitli Belediyesi olduğunu ifade etti. Mezitlinin sokak ekonomisi ve demokrasi anlamında çok önceden adımlar attığına vurgu yapan Gelbul, “Neşet Tarhanın özellikle kadınların istihdamına yönelik hayata geçirdiği kadın üretici pazarı, örgü evi, gönüllü evleriyle kadınların ve kişilerin ürettiklerini satıyorlar. Kadınlarımıza, hem vakit geçirip hem de ürettikleri ürünleri satabilecekleri imkanlar veriliyor. Duyarlı kadınlarımızın kendi el emekleriyle yaptıkları ürünlerin satışını yaparak üniversitede okuyan kızlara burs yardımı yapıyorlar dedi.
Sokak satıcılarına yönelik olarak da çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Gelbul, “Sahilde ve belirli noktalarda Mezitli Belediyesi tarafından tasarlanan ve numaralanan özel araçlarda mısır, dondurma, midye gibi satışlar yapılıyor. Hem sokakta satışın yapıldığı hem de bu satışların standardizasyona koyularak kontrollü satışlarla tüketiciyi de koruyor diye konuştu.
Mezitli Belediyesinin hayata geçirdiği tüm projeleri ücretsiz olarak sunduğuna dikkat çeken Gelbul, “Dezavantajlı kesimlerin istihdamını ve ekonomik üretime katılmalarını sağlayan bu projelerin en güzel tarafı ise belediyenin hiçbir ücret talep etmemesi. Mezitli Belediyesi, örgü evi, gönüllü evi gibi her gün binlerce insanın kullandığı bu mekanların elektrik su gibi giderlerini de karşılıyor şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık