Kuluöztürkten Millileştirme Vurgusu

Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Türkiyenin ABD ambargosundan etkilenmemesi için özellikle sağlık alanında dışa bağımlılığı bitirecek millileştirme projelerine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Kuluöztürkten Millileştirme Vurgusu
  • 07 Eylül 2018, Cuma 10:01
Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Türkiyenin ABD ambargosundan etkilenmemesi için özellikle sağlık alanında dışa bağımlılığı bitirecek millileştirme projelerine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

‘Türk milletini sindiremezler
Türkiye ile ABD arasındaki siyasi kriz sürerken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, ABDnin dolar kurunda yaptığı oyunlarla Türk milletini sindiremeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İslam ve Türk coğrafyasında ABDnin süre gelen oyunlarını bozmasının ekonomik ambargonun asıl sebebi olduğunu vurgulayan Kuluöztürk, “Çözüm ilaç, aşı ve tıbbi cihaz konusunda dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak millileşme projelerini uygulanmaktır. Sağlık-Sen bu konuda sonuna kadar hükümetimizin yanındadır ve destekçisidir” dedi.

‘Döviz ambargosu kabul edilemez
Sağlık çalışanları olarak milli meselelere kayıtsız kalamayacaklarını aktaran Sinan Kuluöztürk, ABDnin ülkemize karşı uyguladığı döviz ambargosunun kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı. Türkiyenin binlerce yıllık devlet geleneğinde hiçbir ülkenin boyunduruğu altına girmediğini hatırlatan Kuluöztürk, “ABDnin ülkemiz üzerinde oynadığı kirli oyunlar kabul edilir gibi değil. Bizler Orta Asyadan bu yana vatanla özgürlük kavramlarının ne olduğunu çok iyi bilen insanlarız ve tarihimiz bunun örnekleriyle doludur” dedi.

‘Kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yapar
Bugün döviz üzerinden yapılan saldırıların yarın sağlık sektörü üzerinden yapılmayacağı ne malum? diyen Kuluöztürk, tek çözümün milli üretim olduğunun altını çizdi. Sağlık Sen Şube Başkanı Kuluöztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu tarz endişelere mahal vermemek için çözümün tek bir adresi var, o da; milli üretim. Sağlık alanında tüm ihtiyaçlarımızı artık kendimizin üretme vakti geldi. Türkiyenin bunu yapmaya her açıdan gücü yeter. İlaç, aşı ve tıbbi cihaz konusunda dışa bağımlılığımızı azaltacak millileştirme projelerimiz hayata geçirilecek. Kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yapar derler ya, kötü müttefik bizi yerlileştiriyor. Yaşadığımız bu kötü olaydan ders çıkararak sağlam adımlar atmalıyız. Sağlık-Sen olarak bizlerde bu konuda üyelerimizle birlikte üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık