Kosgeb Başkanı Cevahir Uzkurt Kazakistanda

KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt, Kazakistan'da düzenlenen "Ulttyk Onim 2019" fuarına katıldı.

Kosgeb Başkanı Cevahir Uzkurt Kazakistanda
  • 12 Mayıs 2019, Pazar 8:00

KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt, Kazakistanda düzenlenen Ulttyk Onim 2019 fuarına katıldı.

KOSGEB ve Kazakistan Girişimciliği Geliştirme Fonu (DAMU) arasındaki iş birliğinde bir adım daha ileri gidildi. KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Türkiye ve Kazakistan KOBİleri arasındaki iş birliğini sağlamak amacıyla daha önce imzalanan eylem planı kapsamında, Ulttyk Onim 2019 fuarına katılım sağladı.

Fuarda, KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt ve Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan KOBİ destekleme kurumu başkanları tarafından KOBİler alanında değerlendirmelerde bulunularak, iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. KOSGEB heyeti ile birlikte fuara katılım sağlayan, perakende gıda, otomotiv yedek parça, elektronik sanayi, tekstil, medikal, kimya, deri ve ahşap ürünleri alanında faaliyet gösteren 10 Türk KOBİsi, Kazak muhatapları ile iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

İkili Görüşmeler

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt; KOBİA Başkanı Orkhan Mammadov, DAMU Başkanı Buribayeva Gaukhat Asylbekovna, Baiterek Ulusal İdari Holding CEOsu Aidar Arifkhanov, Kazakexport CEOsu Ruslan Iskakov ve DAMU eski Başkanı/Kazakistan Geliştirme Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Abay Sarkulov ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Kazakistan ile Türk KOBİleri arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği faaliyetleri üzerinde duruldu.

İş Birliğinin Tarihçesi

KOSGEBin Kazakistan ile iş birliği faaliyetleri, DAMU ile 2011 yılında imzalanan Mutabakat Zaptı ile başladı. İki ülke KOBİleri arasındaki ticari iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar, 12 Eylül 2018de Ankarada imzalan eylem planı ile bir ileri aşamaya taşınmış oldu. KOSGEB ile DAMU arasındaki Eylem Planı, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayevin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın davetlisi olarak Türkiyeye resmi ziyaretlerinde imzalandı. Aralık 2018de de, DAMU tarafından görevlendirilen 2 personele yönelik uzman değişim programı düzenlendi.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile DAMU CEOsu Abay Sarkulov tarafından iki kurum arasında KOBİler alanında iş birliğine yönelik olarak imzalanan eylem planında:

İki kurum arasında bir çalışma grubu oluşturulması, Türkiye ve Kazakistan KOBİleri arasında iş birliği potansiyelinin yüksek olduğu sektörel alanların belirlenmesi, uygulanan programların ve verilen hizmetlerin etkinliğinin arttırılması amacıyla iki kurum arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı, iki kurum arasında uzman personel değişimi, iki ülke KOBİleri arasında B2B eşleştirme etkinliklerinin ve KOBİ bilgilendirme günlerinin düzenlenmesi ve her iki ülkede yatırım imkanlarına ilişkin bilgi paylaşımı ve etkinliklerin düzenlenmesi çalışmaları yer aldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık