Kobilere Destekler Anlatıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, TOSYÖV, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. iş birliğiyle Bilkent Cyberpark, Logo Yazılım ve KOBİ Efor çözüm ortaklığında “KOBİlere ve Girişimcilere Sağlanan Destekler ve Finans İmkanları” konulu seminer verildi.

Kobilere Destekler Anlatıldı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 16:38
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, TOSYÖV, KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. iş birliğiyle Bilkent Cyberpark, Logo Yazılım ve KOBİ Efor çözüm ortaklığında “KOBİlere ve Girişimcilere Sağlanan Destekler ve Finans İmkanları” konulu seminer verildi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiyenin hedeflerine ulaşması noktasında KOBİlere büyük iş düştüğünü söyledi. KOBİlerin Türkiye ekonomisinin yüzde 99unu, toplam istihdamın ise yüzde 80ini teşkil ettiğini belirten Koçaslan, “Ülkemizin yeni büyüme yolculuğunda KOBİlere sağlanan destekler çok önemli. BTSO olarak bizler de bu süreçte 41 bin üyemiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Nefes kredisine en fazla katkıyı sağlayan kurumlardan biri olduk. UR-GE, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari gibi katma değerli üretim ve ihracat odaklı çok önemli destek mekanizmalarını harekete geçirdik. Önümüzdeki dönemde de KOBİlerimizin rekabet gücünü artıracak adımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin, Türkiye genelinde her yıl düzenledikleri KOBİ Zirveleriyle KOBİlerin finansmana erişim konusunu enine boyuna değerlendirdiklerini söyledi. Son dönemde endüstri 4.0 ve toplum 5.0 gibi kavramların gündeme geldiğini dile getiren Kuleyin, “Türkiyede her yıl yüzlerce toplantıda Alman ve Japon endüstrileri temelli ortaya çıkan kavramları konuşuyoruz. Ancak bu iki ülkedeki sanayi ile bizim sanayimizin dertleri bir değil. Bu ülkelerde nüfus artmıyor, dış ticaret açıkları yok ve genç işsiz nüfus da yok. Ülke olarak bizim hedefimiz rekabetçi yerli üretim olmalı. Bunu yaparsak istihdam ve cari açık gibi temel sorunlarımızı da çözüme kavuşturabiliriz. Bunu sağlamak sadece otomasyonla mümkün olmaz. Bu nedenle öncelikli hedefimiz rekabetçi yerli üretimi artırmak olmalı.” dedi.
OSBlere endüstri kütüphaneleri tavsiyesi
Sanayinin yalnızca bina ve makineden ibaret olmadığını söyleyen Nezih Kuleyin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sanayide elemanın vasfı artmazsa rekabetçi üretim de artmaz. Bunu yalnızca genel eğitim sistemiyle sağlamak mümkün değil. Sivil toplum hareketi olarak ara eleman gücü eğitimine el atmamız gerekiyor. Organize sanayi bölgeleri içerisinde endüstri kütüphaneleri oluşturmalıyız. Endüstri kütüphaneleri sürekli eğitimin yanında sanayide karşılaşılan acil sorunlara da çözüm üretmeli. Sanayide en nitelikli makineye de sahip olsanız, nitelikli insan kaynağınız olmadıkça o makineyi verimli şekilde kullanamazsınız. Dolayısıyla bizler OSBlere nitelikli endüstri kütüphaneleri kurulmasını öneriyoruz.”
Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Türkiyede yaklaşık 3 milyon 600 bin işletmenin bulunduğunu bu işletmelerin çok büyük bir bölümü ise KOBİlerin teşkil ettiğini söyledi. Buna rağmen ihracat yapan KOBİlerin sayısının 70 bin civarında olduğuna dikkat çeken Aydın, “KOBİlerimizin Türkiye ihracatındaki payı yüzde 55 seviyesinde. Girişimcilerimize daha fazla destek sağlayarak ihracatlarını ve katma değerli üretimlerini artırmalıyız” dedi.
Bir bankanın KOBİ bankacılığından gorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, bankalarının özellikle son iki yılda KGF, KOSGEB ve EXIMBANK gibi kurumların KOBİlere sunduğu kaynaklara çok ciddi destek sağladığını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık