Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 200 Gram Ekmeği 60 Kuruşa Satmaya Devam Edeceğiz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, piyasaya sürülen günde 20 bin Kent Ekmek ile denge unsuru olduklarını ve zam yapmayı düşünmediklerini belirterek, 200 gram ekmeği 60 kuruşa satıyoruz dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 200 Gram Ekmeği 60 Kuruşa Satmaya Devam Edeceğiz
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 13:32
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, piyasaya sürülen günde 20 bin Kent Ekmek ile denge unsuru olduklarını ve zam yapmayı düşünmediklerini belirterek, 200 gram ekmeği 60 kuruşa satıyoruz dedi.
Kent Ekmek Fabrikasını kurarken iki ana gayelerinin olduğunun altını çizen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseride hemşehrilerimize en üst seviyede en kaliteli ekmeği en ucuza yedirelim. Böyle bir amacımız vardı. Hamd olsun şu anda bir milyon adet ekmeğin tüketildiği, günlük olarak söylüyorum. Kayseride biz sadece 20 bin adet ekmekle bu amaca ulaştık. Piyasada bir denge unsuru olduk diye konuştu.
Kent Ekmek Fabrikası ile hem kaliteyi üst seviyeye çıkardıklarını hem de fiyatı daha düşük seviyede tuttuklarının altını çizen Başkan Çelik, Şu anda bizim ekmeğimizin fiyatı 60 kuruş. Biz kesinlikle esnafımızla rekabet etmeyeceğiz, esnafımızın pazarına, bakkala, markete onların satış kanalına girmeyeceğiz. Kendi büfelerimizde satacağız demiştik ve bu prensiple devam ediyoruz. Şu anda kendi büfelerimizde 200 gramlık ekmeği 60 kuruşa satıyoruz. Zam yapmayı da düşünmüyoruz ifadesini kaydetti.
Tesisin Türkiye genelinde en modern ve en otomatik tesis olduğunu söyleyen Başkan Çelik şu şekilde konuştu:
En az insan gücü ile çalışan bir tesis. Personel girdileri en az olan bir işletme orası ama Türk Ticaret Kanununa göre belediye de olsanız anonim şirket olduğu için basiretli bir tüccar gibi yönetmelisiniz. Biz fabrikanın bulunduğu arazi, bina, içindeki makinelerin amortismanları, personel giderleri bunların tamamını biz maliyet kalemlerine koyuyoruz. Ama alışverişi peşin yapıp uygun fiyata aldığımız için biz zarar etmiyoruz, kar ediyoruz. Sadece şirketi ayakta olacak kadar bir kar ediyoruz. Milyonlarca lira kazanayım diye yapılan bir tesis değil.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin askıda ekmek çağrısı ile ilgili ise Başkan Çelik şunları söyledi:
Askıda ekmek uygulaması bizim geleneğimizde olan bir uygulama. Sosyal anlamda da asırlar öncesinde uyguladığımız bir sosyal gelenek. Devlet Bahçeli çok önemli iyi bir adım atmış ve söylemiş ama asıl olan tüm toplumun tamamında bir fiyat kararlılığı ve kalite yükselmesini sağlamak. Bizim kent ekmek ile yaptığımız budur.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık