Katar, Çin Sarımsağı Yerine Taşköprüden Sarımsak İthal Edecek

Katar, Çin sarımsağı yerine Taşköprüden sarımsak ithal edeceklerini açıkladı.

Katar, Çin Sarımsağı Yerine Taşköprüden Sarımsak İthal Edecek
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 16:21
Katar, Çin sarımsağı yerine Taşköprüden sarımsak ithal edeceklerini açıkladı.
Gıda ihtiyacının tamamını ithalat yoluyla karşılayan Katar, Taşköprü sarımsağını yakın mercek altına aldı. Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarında (BAKAF) Katar Ticaret Odası Dış İlişkiler Koordinatörü Ahmed Abunahia, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile yaptığı görüşmede, Çinden gerçekleştirdikleri sarımsak alımını Taşköprüye yönlendirebileceklerini söyledi.
Taşköprü sarımsağının Türkiyenin en kaliteli gıda ürünleri arasında yer aldığını BAKAFta öğrendiğini belirten Abunahia, numune incelemeleri sonrası sektör taleplerinin Taşköprüden sağlanabileceğini kaydetti.
Taşköprü sarımsağının coğrafi işaret tescil belgesine sahip olduğunu ve dünya markası haline getirme çabalarının devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise numunelerin incelenmesi sonrası Katara ihracat potansiyelinin yükseleceğine inandıklarını ifade etti.
Arslan, uzun raf önüne sahip, selenyum, vitamin ve mineraller bakımından zengin, antioksidan özelliği bulunan Taşköprü sarımsağının ihracatı konusunda Temmuzun 15inden sonra çıkacak yeni mahsulle birlikte başkent Dohada Katar Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile temasa geçeceklerini bildirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık