İzmit Belediyesi Uyardı: “Sanayi Sicil Kaydında Son Gün 1 Temmuz”

İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin, sanayi sicil kayıtlarının 1 Temmuz tarihine kadar yaptırılması gerektiğini açıkladı.

İzmit Belediyesi Uyardı: “Sanayi Sicil Kaydında Son Gün 1 Temmuz”
  • 29 Haziran 2018, Cuma 12:20
İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin, sanayi sicil kayıtlarının 1 Temmuz tarihine kadar yaptırılması gerektiğini açıkladı.
İzmit Belediyesinden yapılan açıklamada, sanayi sicil kayıtlarının 1 Temmuz tarihine kadar yaptırılması gerektiği kaydedildi. Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı konusunda bazı değişiklikler yapıldığını belirterek, “Bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler Sanayi Sicil Kanunu kapsamına alınmış olup bu işletmelerin sanayi siciline kayıtları yapılacaktır. Bu nedenle kanun kapsamındaki imalat yapan işletmeler ile yazılım yapan işletmeler dahil İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı alırken Sanayi Sicil Kayıt Belgesi talep edilecektir. Sanayi Sicil Kayıt işlemleri, belirlenen internet sitesi adresinden kullanıcı ve şifre oluşturduktan sonra başvuru evraklarını Kocaeli Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iletmeleri gerekmektedir. 1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt yaptırmayan işyerlerine idari para cezası uygulanacaktır” dedi.
Sanayi sicil kaydı yaptıranların önemli avantajlar elde ettiğini de hatırlatan Muhammet Ergin, “Belgeyi alanlar elektrik faturalarını sanayi abonesi tarifesinden öderler. Ayrıca üretime yönelik elektrik kullanımlarından TRT payı da ödemezler. İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil Terkin işlemlerinden faydalanarak KDV ödemezler. Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık