İtso Coğrafî İşaretler Çalıştayı Düzenleyecek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İnegölün markaları için önemli bir çalışmaya daha imza atıyor.

İtso Coğrafî İşaretler Çalıştayı Düzenleyecek
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 14:41
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İnegölün markaları için önemli bir çalışmaya daha imza atıyor.
İTSOnun Yöresel Ürünler ve Coğrafî İşaretler Araştırma Ağı (YÜCİTA) iş birliğiyle düzenleyeceği ‘Coğrafî İşaretlerde Türkiye ve İnegöl konulu çalıştay, 5 Eylül Çarşamba günü yapılacak.
İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, çalıştaya üretici birlikleri, ilgili kamu kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve kooperatif temsilcilerinin katılacağını açıkladı. Başkan Uğurdağ, coğrafî işaretlerin belirli bir alandan kaynaklanan bir ürünü tarif eden ya da kalitesi, ünü veya diğer karakteristik özellikleri bakımından coğrafi kaynağına atfedilen, bir bölgeyi temsil eden sınaî mülkiyet hakkı olduğunu belirtti. Uğurdağ, iki oturumda gerçekleştirilecek çalıştayda, Türkiye genelinde coğrafî işaretler ile İnegölün markalarının masaya yatırılacağını kaydetti.
Çalıştayda, İTSOnun coğrafi işaretler konusundaki çalışmaları ve uygulamalarının da paylaşılacağını bildiren Başkan Uğurdağ, İnegölün hem sınaî, hem ziraî potansiyeliyle adından söz ettiren önemli bir ekonomik merkez olduğuna dikkat çekti. Bazı alanlarda coğrafî işaretlere sahip olmasına rağmen, halen coğrafî işareti olmayan ancak kendine özgü ürünlerinde olduğuna vurgu yapan Uğurdağ, “Mesela pırasa ve çerezlik ayçiçeğimiz bütün ülkede biliniyor. Bu ürünler İnegöl adı kullanılarak ekonomik değer buluyorlar. İTSO olarak bu alanda sonuçlandırılmış çalışmalarımız var. Ancak İnegölün coğrafî işaretler konusunda halen yapması gereken çalışmalar olduğu düşüncesindeyiz. Çalıştayda hem Türkiyenin hemde İnegölün konumunun ele alınması bu açıdan çok önemli” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık