İsviçreli Dev Firma: Türkiyeye Güvenimiz Tam

Manisa Organize Sanayideki yeni üretim tesisi hakkında İsviçreli havlu radyatör firması Zehnderin Türkiye Genel Müdürü Orçun Özelmas, ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye yatırımlarında geri adım atmayacaklarını belirterek, Bu dalgalanma bizim için bile memnun edici bir durum değil. Burada kısa vadede bizim beklentimiz kurların dengeli bir seviyeye gelmesi. Ancak uzun vadede Türkiyeye güvenimiz tam dedi.

İsviçreli Dev Firma: Türkiyeye Güvenimiz Tam
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 14:00
Manisa Organize Sanayideki yeni üretim tesisi hakkında İsviçreli havlu radyatör firması Zehnderin Türkiye Genel Müdürü Orçun Özelmas, ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye yatırımlarında geri adım atmayacaklarını belirterek, Bu dalgalanma bizim için bile memnun edici bir durum değil. Burada kısa vadede bizim beklentimiz kurların dengeli bir seviyeye gelmesi. Ancak uzun vadede Türkiyeye güvenimiz tam dedi.
İsviçrede 1895 yılında kurulan ve Türkiyede 2005 yılından bu yana üretim faaliyetini sürdüren havlu radyatör firması Zehnder, Türkiyedeki yatırımlarını genişletiyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yeni üretim tesisine taşınan firma, üretim tesisini basın mensuplarına tanıttı. Manisa OSBde 41 dönümlük arazide 14 bin 500 metre kapalı alanda üretimini gerçekleştiren İsviçreli firma 220 kişiye istihdam sağlarken, ileriki dönemlerde bu istihdamı yaklaşık 2 katına çıkarmayı hedefliyor.
Fabrika gezisinde basın mensuplarına bilgi veren Türkiye Genel Müdürü Orçun Özelmas, Burası Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 41 dönüm arazi üzerine kurulmuş, 14 bin 500 metrekare kapalı alanı olan 20 milyon euroluk bir yatırım. Yüzde yüz İsviçre sermayeli Zehnder firmasının yaptığı bir yatırım. Çalışan sayımız 220 kişi ama bu fabrikanın tasarımı gelecekte 400 kişiye kadar işçi sayısını arttırabilmeye müsait olarak yapıldı. Hem idari bina hem soyunma odaları hem duşlar gibi. Gelecekte genişlemeyi düşünüyoruz. Aslında mevcut arazimiz içerisinde yüzde 55 civarında genişleme oranımız var. Gelecekte kapalı alanı 22 bin metrekare üzerine çıkarabiliriz. Bu bizim kısa ve orta vadede gerçekleştireceğimiz işler arasın da ve hedeflerimiz arasında olacak şeklinde konuştu.

Bugün yaptığımız yatırımlar 40 senelik
İlk yatırım kararı alırken birçok faktörü göz önünde bulundurduklarını dile getiren Özelmas, İlk kararı alırken enine boyuna bir çok faktörü tartışarak düşündük. Ama temelde böyle kararları aldığınız zaman bunu 5 senelik, 1 senelik, 2 senelik kısa vadeli olaylar için planlamıyorsunuz. Bugün yaptığımız yatırımlar 40 senelik yatırımlar. Doğal olarak 40 seneyi hayal ederek yapmanız gerekiyor. 40 senelik bir vizyonunuz varsa eğer bu konuyla alakalı bununla ilgili başarılı olma şansınız varsa yatırım doğal olarak tartışılmaz bir şekilde yapılabiliyor. Zehnderin buradaki kararı bu dönemdeki durum ya da geçen seneki durum ya da ondan önceki seneki durum değil ifadelerini kullandı.

Türkiyeye güvenimiz tam
Yatırımlarını öz sermayeleriyle yaptıkları için ekonomik dalgalanmalardan asgari düzeyde etkilendiklerini söyleyen Özelmas, Bizim arsayı almamız aslında geçen sene ağustos, yatırım kararı vermemiz belli olayların sonrasında ama şu an dalgalanmalar bizi etkiliyor. Herkesi etkiliyor. Biz burada bütün yatırımı öz sermayemizle yaptığımız için ekonomik durumdan pek de etkilenmiyoruz. Ciromuzun yüzde 65i ihracat olduğu için bir miktar oradan kazanabildiğimiz şeyler var. Ama bu dalgalanma kimse için bizim için bile memnun edici bir durum değil. Çünkü tedarik zorlukları oluşturabiliyor. Burada kısa vadede bizim beklentimiz kurların dengeli bir seviyeye gelmesi. Ondan sonrasında gelecek stratejileri daha rahat oluşturabiliriz. Bir şekilde sürdürülebilir bir yapı kurabiliriz. Ama ekonomik endişeler konuşuldu. Ancak uzun vadede Türkiyeye güvenimiz tam bizim. Bu yatırımı yaparken hiç durdurma düşüncemiz olmadı. 13 ay gibi bir sürede bütün yatırımı tamamladık diye konuştu.
Ürünlerini başta Avrupa olmak üzere dünyada 70 ülkeye ihraç ettiklerini kaydeden Özelmas, Ürünlerimizi ana gidici Avrupa başta olmak üzere Amerika, Güney Amerika, Uzak Doğuya kadar 70 ülkeye gönderiyoruz dedi.
Fabrika gezisine Zehnder Türkiye Genel Müdürü Orçun Özelmas, Mali ve İdari İşler Müdürü Murat Canlı, Teknik Müdür Murat Özdemir ve basın mensupları katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık