İsviçre Ankara Büyükelçisi Paravicini: “İsviçre İle Türkiye Arasında Ticaretin Artması İçin Her Türlü Altyapı Hazır”

İsviçrenin Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

İsviçre Ankara Büyükelçisi Paravicini: “İsviçre İle Türkiye Arasında Ticaretin Artması İçin Her Türlü Altyapı Hazır”
  • 14 Eylül 2018, Cuma 14:37
İsviçrenin Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
Ziyarette Trabzondaki firmalar ile İsviçre firmaları arasındaki işbirliği olanakları görüşülürken, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Trabzonun ticari ve ekonomik yapısı ile yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi. Tarihi İpekyolunun en önemli kavşaklarından biri olan Trabzonun çok güçlü bir ticari geçmişe sahip olduğunu kaydeden Avcı, “Bu etkinliğini günümüzde de sürdürmektedir. Trabzon ekonomisinin yüzde 17sini sanayi, yüzde 40ını hizmet sektörü, yüzde 43ünü ise tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Trabzondan yılda 1.5 milyar dolarlık ihracat yapılmaktadır. Karadeniz Bölgesinin ihracatının yüzde 45ini gerçekleştiren Trabzon, Türkiyede de 14üncü sıradadır. Trabzondan 118 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirilmektedir. Türkiyenin en fazla fındık ihracatı yapılan ili olan Trabzon, ayrıca yaş meyve sebzenin de yüzde 10unu ihraç etmektedir. Girişimci Trabzonlu işadamları dünyanın hemen her köşesiyle işbirliğine hazırdır. İsviçredeki firmalarla da güçlü işbirliklerine imza atmak istiyoruz. Turizm hareketimizi de 12 aya ve çok daha geniş bir coğrafyaya yaymayı amaçlıyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ticaret için altyapı hazır”
Büyükelçi Paravicini ise, Trabzon insanının girişimciliğini bildiklerini belirterek, “Bizde İsviçreliler olarak işadamlarını severiz. İsviçre ile Türkiye arasında ticaretin artması için her türlü altyapı hazır. Çifte vergilendirme ve ticaret anlaşmaları var. Yani iki ülke arasındaki ticaretin büyümemesi için bir neden yok. Ticaret, yatırım, turizm ve eğitim konularında İsviçrede işbirliği yapılabilir. İsviçrede Türkiye gibi gerçek gücünü KOBİlerden alıyor. Bize düşen de iki ülke KOBİleri arasında bağlantı kurmaktır” diye konuştu.
Toplantıda, Trabzondaki özellikle mobilya firmaları ve Teknokentteki teknoloji firmalarının İsviçre ile ortak projeler yürütme konusundaki istekleri de vurgulandı.

Avcıdan Trabzonspor forması
TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, konuk Büyükelçiye arkasında isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması ve ziyareti anasına plaket takdim etti. Avcı, “Yemekte bir araya geldiğimiz Sayın Büyükelçi, futbolla pek ilgilenmediğini ve sadece Real Madridi bildiğini söyledi. Şimdi artık Trabzonspor taraftarı oldu” dedi. Paravicini ise, Avcının jestine teşekkür ederek, Trabzonsporu artık ilgiyle takip edeceğini vurguladı.
Konuk büyükelçi, TTSO Özel İpekyolu Müzesini de ziyaret etti ve müze şeref defterini imzaladı. Ziyaretin sonunda Büyükelçi Paravicini ve beraberindeki heyet, TTSO yönetim kurulu üyeleriyle anı fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık