Hekimoğlu: Ekonomide Ağır Bir Kriz Yok; Sadece Bir Durgunluk Var

Hekimoğlu Döküm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, piyasada çok ağır bir kriz olduğunu düşünmediğini sadece bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirterek Panik yapmaya gerek yok dedi.

Hekimoğlu: Ekonomide Ağır Bir Kriz Yok; Sadece Bir Durgunluk Var
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 13:07
Hekimoğlu Döküm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, piyasada çok ağır bir kriz olduğunu düşünmediğini sadece bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirterek Panik yapmaya gerek yok dedi.
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Hekimoğlu Döküm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD üyesi Celil Hekimoğlu ve üyeler, bu sabah Cephanelik Restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelerek ekonomide yaşanan gelişmelere değerlendirdiler.
Hekimoğlu Döküm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, 3. Ligde mücadele eden Hekimoğlu Trabzon FKnın lig maçı nedeniyle geçtiğimiz günlerde Batmana gittiğini belirterek Bu seyahat dolasıyla Güneydoğu ve Doğuyu gezdim. Diyarbakır, Muş, Bitlis, Erzurum, Erzincan derken komple bir gezi yaptım. Devletimiz çok gaüzel yatırımlarda bulunmuş. Ülkemizde ekonomik bir durgunluk var. Bugün Bitlisde, Batmanda, Şırnakta duble artı duble yollar var ,tüneller var. Güvenlik anlamında yapılan büyük yatırımlar var. İster istemez ekonomimizde sıkışma olması kadar normal bir şey yok. Çünkü çok büyük paralar harcanmış oralara. Çok iyi yapılmış, çok rahat ve huzurlu bir ortam var. Güzel bir seyahat ile geldik, insanların mutlu olduğunu gördük. Bazı şeylere kazanmak için bir bedel ödemek lazım. Devlet bu bedeli ödemiş, şimdi de biz onun karşılığında bir sıkıntı yaşıyoruz. Yıllarca bu şehirde ticaret yapmış biri olarak çok krizler yaşadık. Bence şuan en ufağını yaşıyoruz. Biz 1994leri 2004 ve 2008leri yaşadık. İnşaat sektörü odaklı bir durgunluk var. Bizim şehrimizde inşaata dayalı bir şehir, onun hariçinde genel piyasada çok ağır bir kriz olduğunu düşünmüyorum. Şuanda yüzde 30 ve 40lık fiyat artışı var. Bu bizim belimizi kırıyor gibi gözüküyor. Ben zamanında yüzde 500, yüzde 1000 ile kredi faizi ödemiş bir insanım. Bugün 30-40 civarında o günlerden bugünlere geldik. Panik yapmaya gerek yok. Sanarım 6 ay veya 1 sene kadar bir durgunluk yaşayacağız. Ondan sonra önümüz açıktır. Çünkü devlet bu çok ağır yatırımların aşmış vaziyette. Beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçme yönünde çalışmalar var. Devlette aşarı harcamaları kıstı ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan ise Tüketim ekonomisiyle hiç bir yere varamayız. 3 tane sektörü kritik olarak seçtik. Bir tanesi Milli Savunma Sanayi, Tarım ve Enerji Sektörü bunlar bizim olmaz ise olmazlarımız bu konuda çalışmak zorundayız. Üretmeden, tüketmek bize çok pahalıya mal oldu. Ülkemizin ekonomik durumu malum. Sıkıntılarımız var, bunları aşmak zorundayız. Belki bu süreç 2019 yılı sonuna kadar devam edebilir. Trabzonda 82 üyemiz var. 7 Bin çalışanımız var. Çok şükür bugüne kadar iş adamlarımızdan işçi çıkaran olmadı şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık