Ertelenen Borçların 31 Aralık Tarihine Kadar Uzatılması İstendi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Mücbir sebebinin 31 Temmuzda sona ereceğini, bu sürenin 31 Aralık tarihine kadar uzatılmasını istediklerini söyledi.

Ertelenen Borçların 31 Aralık Tarihine Kadar Uzatılması İstendi
  • 20 Temmuz 2018, Cuma 12:27
Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Mücbir sebebinin 31 Temmuzda sona ereceğini, bu sürenin 31 Aralık tarihine kadar uzatılmasını istediklerini söyledi.
KİTSO Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, düzenlediği basın toplantısında 2016 yılından itibaren Kilise atılan roketler nedeniyle, SSK, Vergi,maliye başta olmak üzere esnafın ve sanayicinin borçlarının bu zamana kadar ertelendiğini, bu ertelemenin 31 Aralık tarihine kadar devam etmesini istediklerini belirtti.
Celkanlı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade ederek, “5 Eylül tarihinde İstanbulda açılacak fuara TÜYAP fuarına Kilis Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 40 metrekare bir alan kiraladık. Baraya yerel ürün üreten firmalarımızı götüreceğiz. Şuan itibariyle 8 kişi başvurdu.Hedefimiz 10 kişiyi bu fuara götürmektir. Dünya gıda fuarına Kilis olarak 5 Eylülde katılacağız” dedi.
Sicili bozulan esnaf ve sanayiciler
Celkanlı, Mücbir sebep döneminde bir çok kişinin sicilinin bozulduğunu ifade ederek, “Bu sicillerin neden bozulduğunu, kimlerin sicillerinin bozulduğunu, bu zamana kadar biz bilmiyorduk. Şu zamana kadar da araştırmasını yapmamıştır. Yeni hükümetin kuruldu. Bundan sonra talep ve arzularımızı isteklerimizi talep edeceğiz. Sicili bozulan arkadaşlarımızla iletişim halindeyiz. Ticaret ve Sanayi Odasına başvuru yapmalarını talep ettik. Başvurular halen devam ediyor. Mücbir sebep döneminde sicili bozulan üyelerimizin hangi sebepten ötürü sicillerinin bozulduğunu rapor haline getirip, bunların sicillerinin düzeltilmesi içinde bakanlığa yazımızı yazacağız. 2016 yılında Kilise atılan roketler, döneminde bir çok esnafımızın, tüccarımızın, çekini, kredisini ödemediği, kredi kartını ödemediğinden dolayı sicilleri bozulmuştur” ifadesini kullandı.
Mücbir sebep 31 Temmuzda sona ediyor
Celkanlı, Mücbir sebep 31 Temmuzda sona edeceğini ifade ederek, “Kilisli Muhasebeciler ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıyı Kilisli Muhasebecilerden biz talep ettik. Kendilerine Mücbir sebep tarihi bitiyor görüşlerinizi almak istiyoruz dedik. Muhasebecilerin bize dedikleri şuydu, ‘ Eğer 31 Temmuzda, bu Mücbir Sebep bitip,insanların borçlarının ödenmesi istenirse, gerçekten Kilis zor bir duruma girecektir. Biz bu mücbir sebebin 12 ayın sonuna kadar uzatılmasını istiyoruz. Uzattıktan sonra zaman kazanalım, silme yoluna bu zaman zarfında gidelim, kapıları aşındıracaksak, bir şeyler yapacaksak, isteyeceksekte bu süre içerisinde yapalım” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık