Diyarbakır Lojistik Köy, 5 Bin 400 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Diyarbakır’ı önemli kavşak noktalarından biri haline getirecek olan Lojistik Köy tanıtım toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Diyarbakır Lojistik Köy, 5 Bin 400 Kişiye İstihdam Sağlayacak
  • 02 Haziran 2019, Pazar 5:04

Diyarbakırın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yatırım fırsatlarının anlatıldığı iki kısa tanıtım filmi ile başlayan toplantıda Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral Diyarbakırdaki yatırım fırsatlarına ilişkin bir sunum yaptı.

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Güzeloğlu, “Büyük bir geçmişe sahip Diyarbakır, lojistik ve stratejik konumunu her zaman korumuştur. Güçlü, derinlikli ve dinamik bir şehir olan Diyarbakır aynı zamanda ülkemizin uluslararası alana açılan en önemli dış ticaret kapılarından biridir. İlimiz sahip olduğu tüm özellikler sayesinde çevre illerin hemen hepsini belirleyen ve yönlendiren ekonomik ve sosyal bir ağa sahiptir. Çok kısa zamanda Diyarbakır geçmişinden aldığı güçle geleceğe doğru yol alan, bunu sürdürülebilir kılmak için ortak akılla hareket eden bir kent haline gelecektir” dedi.


Vali Güzeloğlu şunları söyledi: “Çok kısa bir süre içerisinde Organize Sanayi bölgemizin kurulması, lojistiğin altyapısının sağlanması ve tüm beklentilerinin karşılanması yolunda çok önemli adımlar atıldı. Hükümetimizin programında yer alan dış ticaretin özellikle öne çıkması, komşularımızla ticarete yoğunlaşılması Diyarbakırı bu açıdan tarihi ve çok kritik bir rol almasını sağlamıştır. Lojistik köy, sadece Diyarbakır eksenli olmayacaktır. Aynı zamanda Diyarbakırın Türkiyenin diğer bölgeleriyle, Ortadoğu, Asya ve devamında dünya ile buluşmasını sağlayacaktır. Bunu sağlayacak alt yapımızın olduğunu biliyoruz.”

Özellikle üç ulaşım aksına bağlı buluşma merkezi olan Diyarbakırın ‘Lojistik Köyü yeni dönemde Diyarbakır kent altyapısında, sanayinin gelişmesinde üretim faktörleri ve alanlarının bu anlamda gelişmesini ve buna bağlı olarak Diyarbakırın kalkınma ve gelişme beklentisine de yön verecek diyen Vali Güzeloğlu, konuşmasının sonunda, “İnanıyoruz ve biliyoruz ki elimizdeki bu varlık ve zenginliğin doğru yönetilmesinde sadece Diyarbakır açısından değil ülkemiz ve bölgemiz açısından da çok önemli bir kazanım elde edeceğiz. Lojistik Köy, yeni dönemde hem üretim hem maliyet hem de pazar açısından belirleyici bir merkez olacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekinin Lojistik Köy tanıtım sunumu ile devam etti. Toplantının sonunda ülkemizin önde gelen lojistik firmalarının temsilcileri ‘Diyarbakır Lojistik Köy Projesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Diyarbakır-Elâzığ kara yolunda 229 hektarda kurulacak Lojistik köyde ilk etapta doğrudan, 5 bin 400 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık