Demirdöküm Yılın İlk 9 Ayında Yüzde 46 Büyüdü

DemirDöküm, 2018in ilk 9 ayında hedeflerini aştı. 2018i ‘dönüşüm yılı ilan eden şirket, toplam ciroda yüzde 46 büyüdü.

Demirdöküm Yılın İlk 9 Ayında Yüzde 46 Büyüdü
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 16:27
DemirDöküm, 2018in ilk 9 ayında hedeflerini aştı. 2018i ‘dönüşüm yılı ilan eden şirket, toplam ciroda yüzde 46 büyüdü.
Türkiye iklimlendirme sektörüne 64 yılda birçok ilki kazandıran DemirDöküm, 2018 yılının ilk 9 ayını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Basın toplantısı DemirDöküm CEOsu Alper Avdel ve DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertunanın katılımıyla gerçekleşti.

Yatırımda ve büyümede hız kesmiyoruz
Toplantıda 2017 yılında olduğu gibi 2018e de 40 milyon TLlik yatırım planıyla başladıklarını kaydeden DemirDöküm CEOsu Alper Avdel; fabrika, üretim, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için planlanan 40 milyon TLlik yatırımın büyük bir bölümünü hayata geçirdiklerini söyledi. Yılın başında açıklanan yüzde 20 büyüme hedefini, ilk 9 ayda ikiye katladıklarını söyleyen Avdel, geçen yılın ilk 9 ayına kıyasla yüzde 46 büyüme elde ettiklerini vurguladı.

DemirDökümün yılın başından itibaren geleneksel ürün gamını yeni ürünlerle güçlendirdiğini, Nisan ayında yürürlüğe giren ErP Yönetmeliği ile birlikte sektörün en iddialı yoğuşmalı ürün grubunu ardı ardına satışa sunduklarını kaydeden Alper Avdel şöyle konuştu; “ErP Yönetmeliği ile birlikte Türkiyenin yeni yoğuşmalı kombisi Atromixi, kaskad pazarı için MaxiCondensein yeni ürünlerini ve ısı pompası alanında da MaxiAir ürün grubumuzu tüketicilerimizin beğenisine sunduk. Yeni ürünlerimiz ve yeni girdiğimiz alanlardaki çözümlerimiz yüksek müşteri memnuniyeti sağladı. İç pazarın yanı sıra yurtdışında da sürdürülebilir büyümemize devam ettik.

“İhracatta dolar bazında yüzde 49 büyüdük”
Toplantıda, ihracattaki başarının 2018de de sürdürüldüğünü belirten Avdel, DemirDöküm olarak her yıl çok önemli sonuçlar ortaya koyarak ülkemize sağladığımız katma değeri artırıyoruz. Bu yılın başında da kendimize önemli bir hedef belirlemiştik. İhracatta yüzde 25lik büyüme ile 100 milyon dolar barajını aşmayı hedeflediğimizi açıklamıştık. Kurdaki dalgalanma ve bölgede yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen hedeflerimizde sapma olmadı. 50 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatla Eylül ayı sonunda 75 milyon doların üzerine çıktık, dolar bazında yüzde 49 büyüdük dedi. Alper Avdel, üretimden satışa ve ihracat çalışmalarına kadar yılın sonunda yeni bir rekor kırmak için çalıştıklarını kaydetti. Avdel, son iki yıldır üst üste gerçekleştirilen 40 milyon TLlik yatırıma 2019da da devam edeceklerini belirterek; “Sektörde öncü olduğumuz alanlara yenilerini eklemek, hizmet verdiğimiz alanlarda fark oluşturmak için geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“Yoğuşmalı satışlarımız yüzde 90 arttı”
Şirketin 2018e iyi bir hazırlık yaparak farklı alanlarda birçok ürünü ardı ardına satışa sunduğunu ve bu ürünlerle hem ülke ekonomisine hem tüketiciye daha fazla katma değer sunduklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, Ürünlerimizle, projelerimizle, sektördeki öncülüğümüzün tam anlamıyla hakkını veriyoruz. İş ortaklarımız ve tüketicilerimiz, yoğuşmalı ailemizin yeni ürünlerini çok sevdi. Yoğuşmalı kombi satışlarımız yüzde 90 arttı. Kaskad tarafında da MaxiCondense ile pazardan olumlu dönüşler alıyoruz. Kaskad satışlarımız yüzde 50 seviyesinde, VRF satışlarımız ise yüzde 40 arttı. Şofben, termosifon, klima satışlarımız geçen yılla aynı seviyede devam etti dedi.

Hedefimiz pazar liderliğimizi Güney Amerika ülkelerine taşımak
Toplantıda ihracat çalışmalarının detaylarına da değinen Erdem Ertuna, özellikle şofben ürün grubunda Avrupadaki yönetmelik değişikliği nedeniyle AB ülkelerine olan satışların geçen seneye göre önemli bir artış gösterdiğini belirtti. Ertuna, Hedefimiz, Şili ve diğer ülkelerde olduğu gibi pazar liderliğimizi Güney Amerika ülkelerine taşımak. Bu doğrultuda Arjantin ve Brezilya pazarlarına odaklandık. Yılsonuna kadar Arjantini de ihracat pazarlarımıza katıp, ilk ihracatımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, ihracatın ciro içindeki payını 2020 yılında yüzde 50ye çıkarmak dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık