Defacto Yerli Yazılımla Cari Açığın Azaltılmasına Destek Olacak

DeFacto, iş süreçlerindeki ana yazılımlarını Ar-Ge şirketi DeFacto Teknoloji bünyesinde geliştiren şirketin dijital dönüşüm yolculuğunun temelini yerli yazılımlar oluşturacak.

Defacto Yerli Yazılımla Cari Açığın Azaltılmasına Destek Olacak
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 11:36
DeFacto, iş süreçlerindeki ana yazılımlarını Ar-Ge şirketi DeFacto Teknoloji bünyesinde geliştiren şirketin dijital dönüşüm yolculuğunun temelini yerli yazılımlar oluşturacak.

Hazır giyim ve moda sektörünün önemli markalarından DeFacto, ulaşılabilir modada dünya markası olma stratejisi doğrultusunda tüm iş süreçlerinde kullandığı ana yazılımlarını Ar-Ge şirketi DeFacto Teknoloji bünyesinde geliştirdiğini açıkladı. Şirket; çok kanallı perakendecilik uygulamalarını kapsayan omnichannelı yaygın olarak uygularken, dijital dönüşüm yolculuğunun ana unsurunu yerli yazılım vurgusu oluşturdu.

Yerli yazılımlarla cari açığı azaltılmasına destek oluyoruz
Kullandıkları ana yazılımları DeFacto Teknoloji bünyesinde geliştirdiklerini ifade eden DeFacto Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Gürer, Bunlardan en önemlisi ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımı. Sektördeki pek çok firma yurtdışı kaynaklı ERP yazılımlarını kullanıyor. Rekabette esneklik ve hız sağlaması, maliyet avantajı oluşturması ve teknoloji alanında Türk mühendislerine istihdam oluşturması için kendi geliştirdiğimiz ERP uygulamasını kullanmaya başladık dedi.

ERP yazılımı olarak geliştirdiğimiz DFStore uygulamasını tedarik zinciri, depo yönetimi, mağazacılık, finans, ürün yönetimi, planlama, insan kaynakları gibi şirketimizin ana fonksiyonları için kullanıyoruz diye konuşan Cengiz Gürer, Ayrıca, e-ticaret online satış platformumuzun ve online-offline satış kanallarımızın tek bir kanal gibi yönetilmesini sağlayan çok kanallı perakendecilik uygulamamız olan ROARı da DeFacto Teknolojide geliştirdik. Böylece kullandığımız yabancı kaynaklı çok kanallı perakendecilik yazılımından Ağustos ayında vazgeçerek yerli çok kanallı perakendecilik uygulamamız ROARı devreye aldık. Bu sayede hem dövizde dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde yurtdışına döviz ile ödeme yapmamış olduk, hem de entegrasyonlarımızı 14 kat hızlandırdık ifadelerini kullandı.

Geliştirdikleri perakendecilik yazılımlarını ürün haline getirdiklerini vurgulayan Gürer, DeFactonun 100 ülkede faaliyet gösteren global bir moda markası olma sürecini yerli teknolojileri kullanarak hızlandırmak istiyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi anlamaya odaklandık. Bu doğrultuda ürün yönetimi, planlama, üretim ve dağıtım gibi gelişmiş perakende analitiği uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Bu anlamda yeni ve yerli uygulamamız olan müşteri ilişkileri yönetimi, büyük veri ve gelişmiş perakende analitiği uygulamalarımızı 2019 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz şeklinde konuştu.

Yeni mezunlar için bir teknoloji okuluyuz
DeFacto Teknoloji bünyesinde her sene yeni mezunlara dönük işe alım programı düzenlediklerini söyleyen Gürer, İş hayatına ilk adımını atan genç yetenekler için istihdam oluşturuyoruz. Oryantasyon, teknik iç eğitimler ve iş başında öğrenme şeklinde sistematik bir gelişim süreci izliyoruz. Geleceğin başarılı mühendislerini ülkemize ve şirketimize kazandırmak için yeni mezunların iş hayatına kazandırılmasını sağlayan Yeni Mezun İşe Alım Programımıza çok önem veriyoruz ve özen gösteriyoruz diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık