Çka Desteğiyle Hayata Geçirilen Tbim Projesi Yurt Geneline Yayılıyor

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hayata geçirilen, ülkenin ihracatını artırıp, üreten Türkiye’nin ürünlerini ihracata entegre ederek büyüyüp zenginleşmesine katkı sunmayı, Türkiye’nin yaklaşan 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesine destek vermeyi hedefleyen, Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TBİM) Projesi yurt geneline yayılıyor.

Çka Desteğiyle Hayata Geçirilen Tbim Projesi Yurt Geneline Yayılıyor
  • 12 Nisan 2019, Cuma 6:15

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hayata geçirilen, ülkenin ihracatını artırıp, üreten Türkiyenin ürünlerini ihracata entegre ederek büyüyüp zenginleşmesine katkı sunmayı, Türkiyenin yaklaşan 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesine destek vermeyi hedefleyen, Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TBİM) Projesi yurt geneline yayılıyor.

MTSO ile Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Ayvalık Ticaret Odası, Burhaniye Ticaret Odası, Edremit Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve ÇKA arasında ‘Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TBİM) Hizmetleri ve MTSO Personel Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri İşbirliği Protokolü imzalandı.

MTSO Hizmet Binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, projenin ÇKAnın destekleriyle hazırlandığını hatırlatarak, “Bu projeyle yeni nesil ticari bilgi üretiyoruz. Mersinde ve bölgemizde çok sayıda ihracatçımızın faydalandığı bir proje. İmzalanan protokol sonrasında sizlerin de çok faydasını göreceğinize inanıyorum” dedi. Türkiye ekonomisini Türk iş dünyasının özverili ve fedakar çalışmalarının ayakta tuttuğunu vurgulayan Kızıltan, böyle projelerin özel sektörün elini güçlendirdiğini ve çalışmalarını hızlandırdığını dile getirdi. Acımasız ve sert bir rekabetin olduğu küresel pazarlarda bilgi olmadan rekabet edebilmenin mümkün olmadığını belirten Kızıltan, “İşte TBİM ile firmalarımız bu büyük bilgiye kavuşacak, rekabet gücü sağlayacak verileri elde edecek. Daha güvenle ve verimli bir ihracat politikası kurgulayabilecek” ifadelerini kullandı. Projenin artık Türkiyenin projesi olduğunu vurgulayan Kızıltan, yapılan işbirliği protokolünün ülke ihracatına değerli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise konuşmasında projelere mali kaynak sağlayan bir kurum olduklarını hatırlatarak, “İyi, uygulanabilir projelere destek vermek en büyük arzumuz. TBİM ise örnek projelerden biri. Türkiyenin ticari hayatında dönüm noktası oluşturacak bir proje” değerlendirmesini yaptı. Bütçesi küçük olmasına rağmen işlevi çok büyük olan bu projenin yurt geneline yayıldığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Altunsu, “Bilginin tüm ilişkileri belirlediği bir çağda yaşıyoruz. Bu proje ile ticari bilgiler elinizin altına geliyor. Ülke analizleri, hedef pazar analizleri yapılıyor. Yıllardır bu bilgiler oralarda duruyor ve biz yararlanamıyorduk. Bu vesile ile bilgileri nasıl kullanabileceğimizi öğrendik. Hedefimiz, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulup 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak” dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç ise, toplantıda ÇKAnın Türkiyedeki ilk kalkınma ajansı olduğunu, MTSOnun ise yurt genelinde kalkınma ajanslarının kurulumunda öncü olduğunu hatırlatarak, “ÇKAyı her zaman örnek alıyoruz. Bizim için bölgeniz her zaman örnek teşkil etti. Bugün imzalanan protokol, düşüncelerimizin daha da somutlaşmasını sağladı” dedi.

MTSO Genel Sekreteri A.Kadir Dölekin Mersin ekonomisini ve Projeler Müdürü Fevzi Filikin TBİM ile ilgili sunumlarının ardından toplantı, protokolün imzalanmasıyla sona erdi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık