Çeşmede Turizmde Geçen Yıla Oranla Yüzde 30 Artış Yaşandı

Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme turizminde geçen yıla göre yüzde 30 artış olduğunu belirterek, toplam 2 milyon gecelemenin üstüne çıkıldığını açıkladı.

Çeşmede Turizmde Geçen Yıla Oranla Yüzde 30 Artış Yaşandı
  • 05 Ekim 2018, Cuma 16:38
Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme turizminde geçen yıla göre yüzde 30 artış olduğunu belirterek, toplam 2 milyon gecelemenin üstüne çıkıldığını açıkladı.
Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıçı makamında ziyaret etti. ÇEŞTOB yöneticileri, Başkan Dalgıça 2018 yılı turizm sezonuyla ilgili bilgi verdi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Başkan Dalgıça turizmcilerin sorunlarını da aktararak isteklerde bulundu.

Yabancı turist sayısında yüzde 15 artış
Çeşmede 2018 sezonunda bir yıl öncesine göre yüzde 30 artış yaşandığını açıklayan Demir, konaklama tesislerinde 2 milyon gecelemenin üzerine çıkıldığını ifade etti. Yabancı konuk sayısında da geçen yıla göre yüzde 15 artış yaşandığını dile getiren Demir, toplam gecelemedeki payda, yüzde 25 seviyesine ulaşıldığını söyledi. ÇEŞTOB Başkanı Demir, Çeşmeyi yoğun olarak; Orta Avrupa, Çin, Kore, İran ve Arap Yarımadasından gelen turistlerin ziyaret ettiğini açıkladı.

Bereketli bir sezon yaşandı
Çeşmede 2018 yılında bereketli bir sezon yaşandığını vurgulayan Demir, Bu yıl günübirlik turizm hareketinde tüm yılların zirvesine ulaşılarak, bayramlarda ve hafta sonları 1 milyonun üstünde ziyaretçiye hizmet verildi. Bu sayı Kurban Bayramında 1,5 milyon kişiye ulaştı; ayrıca gurbetçilerimizin son iki yılda Çeşme ve Alaçatıya ilgisinde çok fazla artış gözlendi dedi.
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ve yönetim kurulu üyeleri, iki saate yakın süren ziyaretleri sırasında, Başkan Dalgıça tespit ettikleri sorunları da aktardı. Çeşmenin popülerliği ve ziyaret sayısı katlanarak artarken, altyapıdaki sorunlarında hızla artış gösterdiğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme, 30 yıl öncesinin altyapısıyla hizmet veriyor. Özellikle kanalizasyon sistemine acil önlem alınmaz ise Çeşmenin; özellikle Ilıca - Ildır Körfezine bakan plajlar kullanılamaz hale gelecek. Bu bölgede hem balık çiftliklerinden kaynaklı kirlenme, hem de kanalizasyondaki taşmalardan kaynaklı kirlilik değerleri üst limite ulaştı. Çeşmenin turizm için en önemli ürünü kum ve denizdir. Eğer bunlar kullanım dışı kalırsa Çeşmenin ve Alaçatının anlamı hiç olur diyerek alt yapı sorununa dikkat çekti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık