Büyüközer: “Whcnin Yıllık Kongre Ve Konferansı Ülkemiz İçin Büyük Bir Fırsattır”

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, WHCnin yıllık kongre ve konferansının Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Büyüközer: “Whcnin Yıllık Kongre Ve Konferansı Ülkemiz İçin Büyük Bir Fırsattır”
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 16:23
GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, WHCnin yıllık kongre ve konferansının Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

GİMDES ve Dünya Helal Vakfının ev sahipliğinde Dünya Helal Konseyi (WHC) tarafından organize edilecek olan yıllık WHC kongre ve konferansı 28-30 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbulda gerçekleştirilecek. WHCnin yıllık kongre ve konferansının Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, konferans ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Konferans 28-30 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek”
WHCnin üyeliğini ve aynı zamanda başkanlığını yürüten GİMDESin, sertifikalı ürünlerin kamuoyunda farkındalığını artırmak için her yıl konferanslar ve fuarlar düzenlediğini ifade eden Dr. Büyüközer, Ekim ayında yıllık kongremizi ve uluslararası konferansımızı gerçekleştireceğiz. Konferansımız İstanbul Güneşli Retaj Royal Otelinde 28-30 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bu vesileyle İstanbulda gerçekleştirilecek büyük etkinlik için bütün dünyadaki kardeşlerimizi İstanbula davet ediyoruz” İfadelerini kullandı.

“İslam ümmeti kendisine dayatılan moderniteye mahkum edildi”
İslam ümmetinin 100 yıldır kendisine dayatılan moderniteye mahkum edildiğini ama bunun artık son bulacağını dile getiren Dr. Büyüközer, “Bu etkinliklerde GİMDES ve DHV ev sahipliği yapacak. Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyaca meşhur dünya başkenti İstanbul inanıyoruz sizi de büyüleyecektir. 100 yıldır kendisine dayatılan, kendisine ait olmayan bir moderniteye mahkum edilmiş İslam Ümmeti artık kendi modernitesini arıyor. Yani islam ümmeti kaybettiği helallerini arıyor” dedi.

Alanında uzman onlarca kişinin konuşmacı olarak katılacağı programda güçbirliğinin yanında gönül birliklerinin de kurulacağını dile getiren Dr. Büyüközer, bu konferansın ülkemiz için bir fırsat olduğunu söyledi.

“Geliniz 600 yıl İslama başkentlik yapmış İstanbulda buluşalım”
Dr. Büyüközer, “Bu etkinlik, islam ümmetine ve dünya insanlarına önemli bir kilometre taşı olacaktır. 24 triltonluk helal pazarın gerçekleştirilmesi için üreticimiz, ihracatçımız, satıcımız, tüketicimiz ve kamu kurumlarımız arasında elbirliği, güçbirliği, gönülbirliği yapacağız. Bütün ümmet elele, gönül gönüle, omuz omuza olmak için geliniz 600 yıl İslama başkentlik yapmış İstanbulda buluşalım” şeklinde konuştu.

“WHC bütün dünyadaki kardeşleri bu etkinliğe davet etmektedir”
29-30 Ekim günlerinde yine aynı çatı altında WHC (World Halal Council) 16. kongresini yapacağını duyuran Dr. Büyüközer, “10uncu Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansına Endonezyadan, Malezyadan, Amerikadan, Almanyadan, Güney Afrikadan, Cezayirden, İspanyadan, Fransadan, İngiltereden, Filipinlerden Türkiyeden konularında uzman 20 konuşmacı katlılacak. Helal ürünlerin pazarlama ve markalaşmasındaki problemler ve çözüm önerileri, tayyib kavramı ve insan sağlığı, helal sertifikalandırma kuruluşlarının karşılaştığı yeni zorluklar, helal ve tayyib hayat sisteminde insan kaynaklarını geliştirmede eğitim sisteminin önemi, helal güvence sisteminin bir bileşeni olarak kalite yönetim sistemleri konularını konuşulacak” dedi.

Dr. Büyüközer son olarak, “Türkiye, Avrupa, Afrika, Orta Doğunun ve Asyanın tam ortasında ve Helal Pazarın çok önemli ve aranan aktörü olarak bütün dünyadaki kardeşlerini WHCin bu etkinliklerine davet etmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık