Büyük Markalar Artık Esporu Tercih Ediyor

Global markalar esporun potansiyelini keşfedip önemli takım ve organizasyonlara sponsor olmaya başladı. Küresel espor gelirlerinin ve yatırımların, 2018 yılı sonunda hızlı bir artışla 696 milyon dolardan 906 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Büyük Markalar Artık Esporu Tercih Ediyor
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 11:21
Global markalar esporun potansiyelini keşfedip önemli takım ve organizasyonlara sponsor olmaya başladı. Küresel espor gelirlerinin ve yatırımların, 2018 yılı sonunda hızlı bir artışla 696 milyon dolardan 906 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Çin, Kuzey Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri dünyada espor sektörünün öncüleri arasında yer alıyor. Bu ülkelerde espor oyunlarının geniş bir izleyici kitlesi var. Türkiyenin de genç nüfusu ile bu sektörde büyük bir potansiyel bulunuyor ve zaman içinde bu ülkelerin arasında yer alması bekleniyor.

Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı CEOsu Ozan Aydemir, 29 Eylülde Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda gerçekleşecek olan global espor organizasyonu BLAST Pro Series ve esporun yükselişi ile ilgili olarak, “Türkiyede yıllardır en çok oynanan online oyunlarından biri olan CS:GO, BLAST Pro Series İstanbul ile oyun tutkunları arasında tekrardan popülerlik kazandı. Dünyada olduğu gibi Türkiyede de hızla gelişen ve gelişme potansiyeli yüksek olan espora dünyaca ünlü dev markalar ilgi gösteriyor. Bu organizasyonda da çok önemli markalar iş ortağımız olarak yer alıyor. Esporun Türkiyedeki yıldızının ilerleyen yıllarda daha da parlayacağını inanıyoruz. Yatırımların hızla artığı bu sektörün 2020 yılında yayın hakları, reklamlar, sponsorluklar, ürün ve bilet satışlarıyla 1.5 ila 2 milyar dolar arası bir büyüklüğe ulaşmasını öngörüyoruz” dedi.

Oyunun kitlesi global marka takip eden yüksek gelirli
Türkiyede 6 milyon 400 bin aktif CS:GO oyuncusu bulunduğunu belirten Ozan Aydemir, “Oyunun kitlesinin yaş oranı yüksek ve yüzde 58i yüksek gelirli, üniversite mezunu ve iş sahibi olan kişilerden oluşuyor.* Oyun tutkunları bazı global markaları kendilerine yakın buluyor ve oyunla ilgili tüm içerikleri takip ederken bu markalara da ilgi gösteriyor. Espor tutkunları tuttuğu takım ve oyuncularını nasıl sahipleniyorsa oyununa destek veren markayı da öyle benimsiyor. Türkiye‘de artık neredeyse tüm yerel ve dünyaca ünlü dev markalar esporu pazarlama iletişimine dâhil ediyor. Pazarlama stratejilerine göre espor takımlarına sponsor oluyor ya da BLAST Pro Series gibi dev espor organizasyonlarında yerini alıyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık