Bursa Belediyeleri Pardus Sistemine Geçiyor

Bursa Belediyeler Birliği, belediye hizmetlerinde milli işletim sistemi olan PARDUSa geçmek için çalışmalara başladı.

Bursa Belediyeleri Pardus Sistemine Geçiyor
  • 16 Eylül 2018, Pazar 13:04
Bursa Belediyeler Birliği, belediye hizmetlerinde milli işletim sistemi olan PARDUSa geçmek için çalışmalara başladı.
Bursa Belediyeler Birliğinin Antalyada gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerinde ana gündem maddesi yerli ve milli ürünler oldu. Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, üye belediyelerin başkan ve meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Bursa belediyeleri olarak bir an önce yerli ve milli ürünlere geçmeleri gerektiğini anlattı. Türkiyenin çok farklı süreçlerden geçtiğine dikkat çeken Dündar, “Türkiyenin içeriden ve dışarıdan farklı yöntemlerle saldırılara maruz aldığı bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, şimdi de ekonomik saldırılarla karşı karşıyayız. Türkiye olarak, bu sıkıntılı dönemlerden geçerken eksiklerimizi de tamamlıyoruz. Savunma sanayimizde yerli ve milli üretime geçtikten sonra 40 yıldır devam eden terörle mücadelede artık daha etkin sonuçlar alıyoruz. Bize karşı yapılan saldırılara üretimle karşılık vereceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın her alanda “yerli ve milli” ürün çağrısına Bursa Belediyeler Birliği olarak destek verdiklerini anlatan Dündar, “Hizmet içi eğitim seminerimizde Bursa belediyelerimizin hangi bilgisayar programlarını, işletim sistemlerini kullandıklarını gözden geçirdik. Bu konuyla ilgili ortak çalışma grubu oluşturduk. Milli işletim sistemi olan PARDUSa bir an önce geçmek için birlikte hareket edeceğiz. Bursa belediyeleri olarak, bizler de yerli ve milli ürünleri kullanmalıyız. Belediyelerimizin işletim sisteminin PARDUSa geçiş sürecini kolaylaştıracak çalışmalara başladık” diye konuştu.
Seminere katılan belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlara Osmangazi Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personelince TÜBİTAK tarafından geliştirilen PARDUS sistemini hakkında bir sunum yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık