Bebkada Liderlik Eğitimi…

İzgören Akademi’den Umut Sav’ın ‘Liderlik’ konulu sunumu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Bebkada Liderlik Eğitimi…
  • 02 Haziran 2019, Pazar 7:42

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve başta yerel yönetimler olmak üzere kamu kurumlarının üst ve orta kademe yöneticilerine yönelik hazırlanan “Rekabet ve Kalkınma için Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerleri” dizisinin dördüncüsü de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

İzgören Akademiden Umut Savın ‘Liderlik konulu sunumu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, düzenledikleri bu seminerlerin çok ilgi gördüğünü ve şu ana kadar düzenlenen üç seminere binden fazla kişinin katıldığını ifade etti.

Gerim şunları söyledi: “Hem kamuda hem özelde yer alan kurumlarımızın başarısında yöneticinin rolü çok büyüktür. Liderlik insanları yönetmek değil, insanları yönlendirerek işi yönetmektir. Bu noktada liderin kurumda bir vizyon ortaya koyması, uzun vadeli stratejik hedeflere odaklanarak ekibini bu hedeflere yönlendirmesi gereklidir. Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez. Yaptığımız işe heyecan duymalı, yöneticimizden en alt kademedeki çalışanımıza kadar bu heyecanı yansıtmalıyız. Sürekli değişen ve gelişen dünyada, yöneticilerimizin gelişmeleri takip etmesi ve kendini sürekli yenilemesi çok önemlidir. Değişime direnen değil, değişimi yöneten liderler olmalıyız.”

“Liderlik keşkelerle değil, rağmenlerle hareket edebilenlerin işidir”

‘Liderlik konusunda sunum yapan eğitimci Umut Sav, “Liderlik dediğimiz şey, sıradan insanlarla sıradışı işleri başarabilmektir. Liderlik keşkelerle değil, rağmenlerle hareket edebilenlerin işidir. Yönetici birlikte olduğu insanların halinden anlamalı, çalıştığı kişilerle hemhal olmalı. Çünkü etkin bir liderin sahip olması gereken özelliklerin en önemlisi empati kurma becerisidir” diye konuştu.

Liderlik ve yöneticiliğe ait vasıfların nasıl olması gerektiğini katılımcılarla birlikte canlandırdığı örneklerle anlatarak katılımcıların keyifli vakit geçirmelerini de sağlayan Sav, hayattaki başarının aşamalarını; cahillik, çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak nitelendirdi.

Ayrıca etkinlik çerçevesinde, konuklara dijital ortamda, ‘BEBKA önümüzdeki 5 yılda hangi alanlara odaklanmalı? sorusu da soruldu. Elektronik ortamda gerçekleşen mini ankette, konuklar görüşlerini paylaştı. 390 kişinin katıldığı oylama sonrasında, “Mesleki Eğitim ve İstihdam”, “Çevre ve Enerji”, “Sosyal Kalkınma”, “Tarım ve Kırsal Kalkınma” gibi alanlar ön plana çıktı.

Bir sonraki seminer 18 Haziranda

Etkinlik sonrasında, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim tarafından eğitimci Umut Sava, günün anısına hediye verildi. ‘Rekabet ve Kalkınma için Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerlerinin 5.si, 18 Haziran Salı günü yine Merinos AKKMde ‘Neden? 25. saat etkisi konu başlığında düzenlenecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık