Başkan Kütükcü, Güven Tazeledi

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) 16. Olağan Genel Kurulu bölge sanayicilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in yaptığı genel kurulda, KOS’un yeni müteşebbis heyeti oluşturuldu.

Başkan Kütükcü, Güven Tazeledi
  • 10 Mayıs 2019, Cuma 7:20



Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) 16. Olağan Genel Kurulu bölge sanayicilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgilin yaptığı genel kurulda, KOSun yeni müteşebbis heyeti oluşturuldu. Müteşebbis heyetin oluşturulmasının ardından yapılan ilk müteşebbis heyet toplantısında ise mevcut başkan Memiş Kütükcü yeniden Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek güven tazeledi.

Buna göre KOS Müteşebbis Heyeti şu isimlerden oluştu: Cüneyit Orhan Toprak (Vali-Müteşebbis Heyet Başkanı), Memiş Kütükcü (Müteşebbis Heyet Başkan Vekili), Mehmet Kamil Sağlam (Üye), Mustafa Veli Tekelioğlu (Üye), Mehmet Ali Acar (Üye), Ahmet Furkan Kuşdemir (Üye), Hasan Eroğlu (Üye), İbrahim Özen (Üye), Mustafa Büyükegen (Üye), Muzaffer Hançerli (Üye), Necip Çimen (Üye), Bekir Aydoğan (Üye), Yusuf Genç (Üye), Ahmet Pekgönül (Üye), Muzaffer Çoban (Üye).

KOS Yönetim Kurulu ise; Memiş Kütükcü, Mustafa Veli Tekelioğlu, İbrahim Özen, Mehmet Ali Acar, Mustafa Büyükeğenden oluştu.

4.Kısımda tüm sanayiciler ruhsat süreçlerini tamamladı

Genel Kurulda söz alan Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, konuşmasında bölgenin genişleme alanları ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. 1976 yılında kurulan Konya Organize Sanayi Bölgesinin şu anda 23 milyon metrekare büyüklükle Türkiyenin 3.büyük OSBsi olduğunu kaydeden Kütükcü, 2013 yılının sonunda tahsise açılan ve 104 parselin tahsis edildiği 4. Kısım Genişleme Bölgesindeki tüm sanayicilerin iskan ruhsatlarını alarak, ruhsat süreçlerini tamamladıklarını ifade etti.

5. Kısımda ilk etap tahsisler yapıldı, ikinci etap başvuruları başladı

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ilk etabı tahsise açılan 5. Kısım Genişleme Bölgesi ile ilgili de bilgi veren Kütükcü, “5. Kısım Genişleme Bölgemizle birlikte, şehrimize 4 milyon 600 bin metrekare sanayi parseli olmak üzere toplam 7 milyon metrekareden oluşan, yeni bir sanayi alanı kazandırmış olduk. 167 sanayi parseli oluşturduğumuz 5. kısımda, ilk etap tahsislerimizde şu ana kadar da 92 yatırımcımız yükümlülüklerini yerine getirerek, tahsis sürecini tamamladı. Bu ay itibariyle de, 5.kısım ikinci etap tahsisleri için başvurular alınmaya başlandı. İnşallah gelen başvurulara ve uygunluklarına göre yeni tahsisler gerçekleştirilecek. Öte yandan yine 5. kısmımızın devamında yer alan 6. Kısım Genişleme Bölgemizin yer seçimi sürecini de başlattık” şeklinde konuştu.

Hedef Türkiyenin en büyük ve en nitelikli OSBsi olmak

Genişleme çalışmalarının yanı sıra KOSun sanayi alt ve üst yapısına önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Kütükcü,“Bölge sanayicilerimize verdiğimiz hizmeti ve yatırım avantajlarımızı artırmak amacıyla pek çok alanda yeni yatırımlar yaptık. Sadece son iki yılda elektrik-su-doğalgaz alt yapısı, mesleki eğitim, hava kargo ve geçici depolama, lojistik, otomatik sayaç okuma sistemi, yenilenebilir enerji, fiberoptik, MOBESE, itfaiye, inovasyon gibi alanlarda yaptığımız yatırımların tutarı 123 milyon lira. İnşallah bu yıl içerisinde yapacağımız yeni yatırımlarla birlikte, bu rakam çok daha yukarılara taşınacak. Hedefimiz, Türkiyenin en büyük ve en nitelikli OSBsi olmak” ifadelerini kullandı.

Başkan Kütükcüden teşekkür

Kütükcü, 1976 yılında imkansızlıklarla kurulan Konya OSBnin bugün Türkiyenin en gözde OSBlerinden birisi haline geldiğini, bunda Konyalı sanayicilerin büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, Konya sanayisinin ve Konya Organize Sanayi Bölgesinin gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Konya Organize Sanayi Bölgesinde 2013 yılında devraldıkları hizmet bayrağını daha yukarı taşımak için yönetim kurulu üyeleri, müteşebbis heyet üyeleri ve profesyonel kadrolarıyla durmaksızın çalıştıklarını aktaran Kütükcü, “Yatırımlarımızı günü birlik değil, uzun vadeli plan ve çalışmalarla, yarınları da planlayarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de, sanayicilerimizin menfaati doğrultusunda en verimli yolu seçmeye gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık