Başkan Erdoğandan Girişimcilere Hibe Desteği Çağrısı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğandan genç girişimcilere 200 bin TLlik hibe desteğinin değerlendirilmesi gereken çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Başkan Erdoğandan Girişimcilere Hibe Desteği Çağrısı
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 15:31
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğandan genç girişimcilere 200 bin TLlik hibe desteğinin değerlendirilmesi gereken çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.
Başkan Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 100 Günlük İcraat Programında yer alan Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) kapsamında yenilikçi ve teknolojik fikirlerini bir işe dönüştürmek için başvuruda bulanacaklar arasından projeleri kabul edilen genç girişimci adaylarına, 200 bin TL hibe verileceğinin açıklandığını hatırlattı. Başkan Erdoğan, genç girişimcilerin, katma değeri yüksek ürünleri üretecek şirket kurmaları ile fikir ve ürünlerini ticarileştirmeyi amaçlayan BİGG Programında bu yılın ikinci çağrısının yapıldığını ifade etti.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BİGG Teknogirişim Programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri bir imkan sunduğuna dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “Bu sayede, teknolojiyi geliştirmeye yönelik ve yenilikçi iş fikirleri, nitelikli istihdam oluşturacak teşebbüslere dönüşecektir. Fikirden pazara kadar olan inovatif girişimler desteklenecek. Böylelikle ekonomimize, uluslararası rekabet gücü bulunduran, teknoloji düzeyi yüksek ürünler ile hizmetler geliştirebilen yeni firmalar kazandırılacak. Bu durum, nitelikli ürünlerdeki dış bağımlılığı da azaltacaktır! Bakanlıktan edindiğimiz bilgiye göre, yurt genelinde bugüne kadar yaklaşık 1000 girişimci, bu program sayesinde şirketlerini kurarak fikirlerini kazanca çevirdi. Girişimci adayları, onaylanan iş planlarıyla TÜBİTAKa başvurarak 200 bin TL tutarındaki yüzde 100 hibe destekten yararlanabiliyorlar. Denizlili gençlerimiz de bu imkânı göz ardı etmemeli; değerlendirmeli dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık